Hlavní obsah

Sprinter Gay vzdal boj o místo v americké bobové reprezentaci

Calgary

Bývalý trojnásobný mistr světa v atletice Tyson Gay vzdal boj o místo v americké bobové reprezentaci. Čtyřiatřicetiletý sprinter měl otestovat své možnosti v národním šampionátu v roztlačování v Calgary, ale po poradě s trenéry svou účast zrušil.

Foto: Mark Schiefelbein, ČTK/AP

Američan Tyson Gay na atletické dráze.

Článek

"Po splnění svých závazků po olympijských hrách v Riu odletěl do Calgary dva dny před soutěží a bob roztláčel sotva desetkrát. Proto bylo rozhodnuto, že pro něj bude lepší, když bude šampionát jen sledovat a učit se," uvedl americký bobový tým v prohlášení.

Na šampionátu naopak uspěl Gayův kolega ze sprinterské reprezentace Ryan Bailey, který se netají tím, že se dosud nepřenesl přes ztrátu stříbrné olympijské medaile z Londýna, o kterou Američané přišli kvůli Gayově pozitivním dopingovém nálezu na steroidy.

"Vyhrát hned napoprvé je prima pocit. Na ledě je to o hodně rychlejší než na suchu. Po pár startech jsem si ale říkal, že by to mohlo být dobré," uvedl Bailey po své premiéře na ledě.

V minulých sezónách se povedlo prorazit do americké bobové reprezentace atletkám Lolo Jonesové a Lauryn Williamsové, které si po startech na letních olympijských hrách vyzkoušely v Soči v roce 2014 i atmosféru zimní olympiády.

Reklama

Související témata: