Hlavní obsah

Fury má zdravotní trable, jeho zápas s Kličkem v říjnu nebude

Manchester
Aktualizováno

Už jednou odložený odvetný boxerský duel mezi bývalým světovým šampiónem Vladimirem Kličkem z Ukrajiny a jeho přemožitelem Tysonem Furym znovu mění termín. Podle britských médií si další odklad vynutilo nové zranění britského boxera. Jeho zástupci potvrdili, že britský mistr světa není zdravotně v pořádku a v říjnu proti Kličkovi nenastoupí.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Odložený duel Klička s Furym se v říjnu nejspíš opět neuskuteční.

Článek

"Říjnový zápas v Manchesteru se neuskuteční. Tyson není zdravotně v pořádku a lékaři jeho start nepovolili," uvedli bez bližších podrobností Furyho zástupci v pátečním prohlášení.

"Vladimira tím ten člověk znovu hluboce zklamal. Připadá si jako jeho rukojmí. Vladimir chce boxovat, trénuje, už to všechno trvá skoro rok," řekl manažer ukrajinského boxera Bernd Boente. "Teď je na asociacích, aby rozhodly, co s titulem učiní. Není to v našich rukou, my jen doufáme, že Vladimir bude moci brzy boxovat," dodal.

Furyho na konci října čeká slyšení před antidopingovou agenturou kvůli pozitivnímu testu na steroidy. Zakázané látky u něho kontrola objevila vloni v únoru, tedy ještě před duelem s Kličkem.

Podle původních plánů se měla odveta za loňský listopadový souboj uskutečnit už 9. července, Fury ji ale kvůli zranění kotníku zrušil. Nový termín byl stanoven na 29. října, mezitím se ale objevily zprávy o dopingovém prohřešku britského boxera. Ten přesto říjnový termín potvrdil, na předzápasovou tiskovou konferenci ale minulý týden nedorazil. Podle manažera se mu porouchalo auto.

Britská média nyní spekulují, že už se Fury do ringu nejspíš nevrátí. Protože od duelu s Kličkem uplyne v listopadu rok, hrozí mu odebrání mistrovských pásů organizací WBO a WBA. Navíc ho ještě na konci října čeká slyšení před domácí antidopingovou agenturou kvůli pozitivnímu testu na steroidy. Zakázané látky u něho kontrola objevila vloni v únoru, tedy ještě před duelem s Kličkem.

Reklama

Související témata: