Hlavní obsah

Krpálek ukázal Koukalové judo. Hodil ji na žíněnku

Praha

Kde se objeví zlatý medailista z Ria Lukáš Krpálek, tam není nuda. To samé platí o biatlonistce Gabriele Koukalové. Oni a další sportovci přišli podpořit akci Sporťáček. Sport je továrna na emoce a v Plzni tohle přirovnání v sobotu platilo. A právě dětem se snažili předat své zkušenosti a rady přední čeští sportovci. Nechyběly ani boxerky Fabiána Bytyqi a Lucie Sedláčková.

Foto: sportacek.cz

Lukáš Krpálek si vzal do parády Gabrielu Koukalovou na akci Sporťáček v Plzni.

Článek
Fotogalerie

Krpálek, olympijský vítěz v judu, vystoupal na pódium společně se zlatým paralympikem Arnoštem Petráčkem. Oba letos na hrách pod pěti kruhy jako jediní vybojovali pro Českou republiku triumf. Hendikepovaný plavec vyslovil přání, že by rád poznal svého protějška, díky němuž se judo v posledních týdnech dostalo do centra pozornosti. Jeho přání bylo v Plzni vyhověno.

„Tenhle moment mi zůstane v paměti. Lukáš je frajer a jsem šťastný, že jsme se mohli potkat. Navíc na akci, kde se dětem ukazuje, že sport je parádní součást života," řekl Petráček. „Líbí se mi Arnoštův zápal pro věc. Z toho jsem nadšený a pro mě to byl taky zážitek," doplnil Krpálek.

Do Plzně přijela také biatlonová královna Gabriela Koukalová, letošní vítězka Světového poháru. Všichni společně prošli celý areál a Krpálek pak Koukalové ukázal i krásy juda, když ji parádním hodem skolil na žíněnku. „Tak to bylo slušný," smála se držitelka dvou stříbrných medailí z olympiády v Soči.

Box vás naučí pokoře

„Tyhle akce, kde si děti mohou vyzkoušet a vybrat sport na míru, mají stále větší význam, protože v dnešní společnosti je řada jiných lákadel. Je i na nás sportovcích, abychom ukazovali, co může přinášet pohyb," uvedla Koukalová, která nebyla jedinou dámou, která v Plzni způsobila pozdvižení. Podobně zapůsobily i sympatické boxerky Lucie Sedláčková a Fabiána Bytyqi.

„Proč by děti měly dělat bojové sporty a potažmo box? Získají úctu k ostatním lidem a naučí se pokoře. A navíc u něj procvičí celé tělo, je to komplexní pohyb," uvedly shodně svěřenkyně bývalého profesionálního mistra světa Lukáše Konečného.

Reklama

Související témata: