Hlavní obsah

Už nebudu boxovat, oznámil Fury. Ale ne, zůstávám, napsal o pár hodin později

Aktualizováno

Kontroverzní boxerský mistr světa v těžké váze Tyson Fury oznámil konec kariéry. Vzápětí to ale popřel. Osmadvacetiletý Brit by měl obhajovat své tituly organizací WBO a WBA proti Ukrajinci Vladimiru Kličkovi, kterého loni v listopadu senzačně porazil, ale již dvakrát odvetu zrušil kvůli zdravotním potížím. Navíc čelí podezření z dopingu a hrozí mu, že o mistrovské pásy přijde.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Tyson Fury (vlevo) v duelu s Vladimirem Kličkem.

Článek

Fury, který vyhrál všech 25 zápasů v profesionálním ringu, oznámil konec kariéry na twitteru. "Box je to nejsmutnější, čeho jsem se kdy zúčastnil. Jsem ten největší a taky jsem skončil," napsal britský boxer a doprovodil své vyjádření několika vulgaritami.

O několik hodin později však Fury na stejné sociální síti uvedl, že výrok o konci kariéry byl jen žert. "Ha ha ha ha, mysleli jste si, že se Cikánského krále zbavíte tak lehce! Já tu ale zůstávám," napsal na twitteru.

K odvetě s Kličkem měl nastoupit již 9. července, Fury ji ale kvůli zranění kotníku zrušil. Zápas byl přeložen na 29. října, ale na konci září Fury utkání znovu odvolal. Vzhledem k tomu, že v listopadu uplyne rok od duelu s Kličkem, hrozí Furymu ztráta mistrovských pásů i z tohoto důvodu. "Až se uzdravím, budu hájit to, co je mé - trůn těžké váhy," uvedl Fury v druhé sérii dnešních kontroverzních tweetů.

Na konci října ho navíc čeká slyšení před antidopingovou agenturou kvůli pozitivnímu testu na steroidy, které u něho kontrola objevila loni v únoru. Podle nedávných zpráv měl loni v září pozitivní nález také na kokain.

Reklama

Související témata: