Hlavní obsah

Sáblíková je potřetí nejlepším sportovcem ministerstva vnitra

Praha

Rychlobruslařka Martina Sáblíková byla vyhlášena nejlepším sportovcem ministerstva vnitra za uplynulou sezónu, v níž získala tři tituly mistryně světa a zlato na mistrovství Evropy. Na druhé místo v anketě odsunula vítězku Světového poháru v biatlonu Gabrielu Koukalovou. O třetí místo se podělily další biatlonistka Veronika Vítková a sportovní střelkyně Adéla Bruns. Výsledky byly vyhlášeny v pražském Top Hotelu.

Foto: Pavel Lebeda pro Sport Invest Group

Martina Sáblíková

Článek

Sáblíková ovládla na MS v ruské Kolomně své silné tratě 3000 a 5000 metrů a v Berlíně vyhrála světový šampionát ve víceboji. Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení se chystala letos startovat i na letních hrách v cyklistické časovce, kvůli chybnému výkladu nominačních kritérií však v Riu de Janeiro nezávodila.

Anketu o nejlepšího sportovce ministerstva vnitra ovládla Sáblíková už loni a také v roce 2013.

Koukalová vyhrála Světový pohár ještě jako Soukalová. Po sezóně se vdala za badmintonistu Petra Koukala, který dnes dostal zvláštní ocenění Olympu.

Juniorem roku se stal jachtař Ondřej Teplý. Do Síně slávy byl uveden dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice Martin Doktor, nynější sportovní ředitel Českého olympijského výboru.

Anketa Sportovec roku ministerstva vnitra:
1. Martina Sáblíková (rychlobruslení)
2. Gabriela Koukalová (biatlon)
3. Veronika Vítková (biatlon) a Adéla Bruns (sportovní střelba)
5. Adam Sebastian Helcelet (atletika)
6. Miroslava Topinková Knapková (veslování).
Junior roku:
Ondřej Teplý (jachting).
Síň slávy:
Martin Doktor (rychlostní kanoistika).
Zvláštní ocenění Olympu:
Petr Koukal (badminton).

Reklama

Související témata: