Hlavní obsah

Šarapovová a Williamsová investovaly do miliardového kolosu. Dolary na boj v kleci

Praha

Dva sporty, které mají k sobě daleko. Ale jen na první pohled. Tenis a zápasy v kleci se mohou propojit. Jak? Stačí mít dostatečně tučné konto v bance. Příkladem jsou tenistky Maria Šarapovová a Serena Williamsová, které měly podle The Wall Street Journal investovat do UFC, nejsledovanější soutěže MMA v oktagonu.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Serena Williamsová investovala, ukáže se na galavečeru UFC?

Článek

V červenci italsko-američtí podnikatelé bratři Fertittové prodali UFC. Monstrózní podnik našel kupce za 4 miliardy dolarů, což je v přepočtu zhruba 100 miliard korun. V roce 2001 stála přitom tato značka dva milióny dolarů. Většinový podíl zakoupila investiční skupina WME-IMG. Oslovil ji progres bojovníků v kleci, který pohltil celý svět.

O jak velkou investici se jednalo v případě tenistek? To se patrně veřejnost nikdy nedozví, jisté je, že UFC chce stále růst. A investoři této značce věří. V řadě těch menších, kteří projektu důvěřují, je i herec Sylvester Stallone. Poté, co vznikla dohoda s UFC, kterou oznámila WME - William Morris Endeavor - dala tato skupina některým ze svých klientů příležitost ke koupi menšího majetkového podílu v UFC. Šarapovová a Williamsová neodmítly.

„Jsem teď součástí skupiny investorů, ve které je Ben Affleck, Tom Brady, Mark Wahlberg, Adam Levine, Cam Newton, LL Cool J, Maria Šarapovová, Serena Williamsová, Sylvester Stallone, abych jmenoval pár jmen," přiznal se veřejně Conan O'Brien při své show.

Kam až se může vyšplhat sázka na tento sport?

Reklama

Související témata: