Hlavní obsah

Fury tahá box bahnem, ozval se Kličko po kokainovém přiznání

Lítost nad soupeřem, jeho depresemi? Zapomeňte. Boxer Tyson Fury před pár dny v rozhovoru přiznal braní kokainu, bipolární poruchu, strach ze smrti. Sok Vladimir Kličko, který s Britem přišel před rokem o mistrovské pásy, si myslí něco jiného. Žádný stesk a zármutek. „Tahá box bahnem,“ řekl Ukrajinec pro server bild.de.

Foto: Facebook

Vladimir Kličko se patrně odvety s Furym nedočká. Jak to bude s mistrovskými pásy?

Článek

Kličko před rokem nečekaně po jedenácti letech prohrál, přišel o pásy šampióna profesionálních organizací WBA, WBO, IBO a IBF. Odveta byla ze strany Furyho několikrát odložena, což Kličkovi na náladě nepřidalo.

Neobměkčilo ho ani Furyho povídání pro magazín Rolling Stone, kde se Brit hodně odhalil. Ukrajinský boxer „Mirek Dušín" a proti němu všehoschopný „Mažňák," kterému v červnu udělila britská antidopingová agentura UKAD předběžný distanc. Ten samozřejmě jakýkoli prohřešek popřel.

Fury není férový

„Chlastal jsem a bral kokain. Jedině to mi pomáhalo vyrovnat se s depresemi. Proč bych neměl brát kokain? Nebyl jsem v posilovně několik měsíců, netrénoval jsem, procházel jsem depresemi. Lékaři tvrdí, že mám verzi bipolární poruchy. Jsem maniodepresivní. Doufám, že mě někdo zabije předtím, než zabiju sebe," vysypal ze sebe také dvoumetrový Fury pro časopis Rolling Stone.

Už dva termíny odvety byly zveřejněny - 9. červenec a 29. říjen, jenže i ten poslední Brit odvolal. Kličko téměř dvanáct měsíců čeká na odvetu. „To jen ukazuje na to, že Fury není férový, blokuje zápas o světový titul," řekl k celé záležitosti Kličkův manažer Bernd Boente.

Reklama

Související témata: