Hlavní obsah

Váňa trčel s favoritem na startu. Je vyčůranej, bič nepomohl, litoval jezdec

Pardubice

Smůla, kuriozita, brzký konec. Josef Váňa mladší měl být v popředí pole. Místo toho zůstal trčet na startu v sedle jednoho z předpokládaných favoritů 126. Velké pardubické Rabbit Wella.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Tůma (vlevo), Josef Váňa mladší a Josef Bartoš na archivním snímku.

Článek
Fotogalerie

„Bohužel to přišlo v den Velké pardubické, pět startů před tím nebyl problém," krčil Váňa rameny už v civilu v cílové rovině po závodě.

Rabbit Well je ovšem podobnými kousky a paličatostí pověstný. „Loni jsem se smál, že ze startu budu vše sledovat ze sedla, stalo se to teď," pokračoval. Před rokem spolu byli pátí, dopingový problém Nikase je o příčku posunul výš.

Co se vlastně z pohledu jezdce letos přihodilo? „Je (Rabbit Well) vyčůranej. Začal jsem mu věřit," líčil. V tom momentu ale kůň zastavil. "Vybočil, chtěl jsem mu pomoct bičem, ale už to nešlo," popisoval dále Váňa pro ČT po boji, v němž byl jasně vepředu Charme Look. „Vyhrál nejlepší, z naší stáje jsme aspoň měli druhého a třetího v pořadí," připomněl Váňa mladší, že i přes jeho problém pořadím významně míchali koně připravované jeho otcem.

Ten mohl jako první trenér dosáhnout na dvouciferný počet vítězství v dostihu. Jím chystaný nováček Ange Guardian s žokejem Janem Kratochvílem ale skončil druhý. Třetí byl Zarif s Josefem Bartošem.

Reklama