Hlavní obsah

Další skvělá mašina, chválí Faltejsek koně, s nímž spěchal pro čtvrtý triumf ve Velké

Robert NeumannSport.czPrávo

Navázal na svůj hattrick. V letech 2012, 2013 a 2014 ovládl žokej Jan Faltejsek Velkou Pardubickou s klisnou Orphee des Blins, v neděli si připsal čtvrtý „zářez“ s favoritem dostihu valachem Charme Lookem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Žokej Jan Faltejsek na koni Charme Look během 126. Velké pardubické.

Článek
Fotogalerie

Které vítězství pro vás bylo nejtěžší?

Každé bylo nádherné. Proběhnout při Velké cílem jako první je něco fantastického. Takový pocit se nikdy neomrzí.

Můžete srovnat Orphee des Blins a Charme Looka?

Těžko je srovnávat, ale jisté je, že jsou to oba mašiny. Jsou skvělí, dobře skáčou, perfektně se vodí. Povahová stránka je možná rozdílná, ovšem jsou to prostě stroje. Proto s nimi člověk může vyhrát.

Očekávalo se, že dostih potáhnete vy, jenže dlouhý čas udával tempo Ter Mill. Nekomplikoval vám život?

V podstatě mi Ter Mill nevadil, do jisté míry mi pomáhal, abych to nemusel táhnout sám. Ale abych to otočil, spíš já jsem vadil Ter Millovi.(směje se)

Neměl jste obavy, jestli zvládnete závěrečný finiš?

Nevíte nikdy, co se přihodí, přestože máte solidní náskok. Za sebe se nikdy nedívám. Nepovedl se nám předposlední skok, slyšel jsem kousek za sebou kluky, kteří podporovali své koně. V tu chvíli člověk nesmí zpanikařit, dal jsem Charma zase zpátky dohromady. Ukázal svoji neskutečnou sílu. V cílové rovince jsem věděl, že už nás nikdo nepředběhne, že vyhrajeme.

S klisnou Orphee des Blins jste vyhrál Velkou třikrát v řadě. Může být Charme Look stejně úspěšný?

Klidně ano, může tady vládnout. Zásadní je, aby vydržel zdráv a vesel. A pakliže na něho nepřijde lepší kůň, který tady v podstatě teď není. Ale člověk nemůže vědět, co se během roku stane. Uvidíme.

Reklama