Hlavní obsah

Bývalý výsadkář z Afghánistánu se probil do UFC. Jako bych hrál s Ronaldem, rozplýval se

Praha

Někdy se mu nechce cvičit, někdy je jeho tělo po čase stráveném v kleci nebo v ringu rozbité napadrť. Přesto vydržel a blíží se vrcholu. Jack Marshman vstoupil do armády v sedmnácti letech, sloužil v Afghánistánu u výsadkářů. Náročná kariéra doplněná fyzickým drilem v MMA, kdy absolvoval trénink až třikrát denně. Výsledkem byl nakonec odchod z armády a přechod k profesionálnímu sportu. Pětadvacet zápasů a nyní má v kapse kontrakt na čtyři souboje v UFC, nejprestižnější bojové soutěži světa.

Foto: facebook: Jack Marshman

Jack Marshman se probil do UFC, získal smlouvu na čtyři zápasy.

Článek

Debut čeká Marshmana 19. listopadu v Belfastu, na UFC Fight Night 99. „Je to trochu čest být první chlapem z Walesu, doufám, že tohle otevře dveře pro ostatní kluky," řekl pro bbc.com bojovník, který má přezdívku „The Hammer".

Kombinace různých bojových technik - box, zápas, kickbox. Marshman vstoupí do oktagonu, který sleduje na celém světě přes miliardu lidí. „Mám za sebou dobrého trenéra a tým, ty mě motivují."

„Teď jsme tady, a za celý Wales. Uděláme vše, abychom se posunuli na další úroveň," je přesvědčený jeho kouč Richard Shore. Jeho bojovník podepsal smlouvu, teď ji musí potvrdit v kleci. Mezi nejlepšími.

Každý chce mít své hrdiny

„Je to jako vyhrát v loterii, abych byl upřímný. Je to trochu, jako když bych trénoval v místním fotbalovém týmu a jeden z hráčů byl vybrán, aby si šel zahrát Ligu mistrů s Cristianem Ronaldem z Realu Madrid." Tak přirovnal výtah mezi elitu šestadvacetiletý rodák z hrabství Gwent, který posledních šest bitev vyhrál.

Mezi profesionály bojuje už šest let. I přesto měl Marshman pochybnosti, jestli na to má. Teď už ví, že ano. „Kdo MMA rozumí, ví, že se jedná o nejlepší bojovníky na světě. Jack má smlouvu na čtyři zápasy. Uvidíme, jak dopadne, doufejme, že z UFC podepíše kontrakt na dlouhou dobu," nechal se slyšet James Elliot, viceprezident UFC pro Evropu.

Michael Bisping se stal prvním Britem, který poznal slávu v UFC. A po Angličanovi teď dostává šanci Welšan. „Každý chce mít své hrdiny, každý chce své vlastní lidi, je skvělé, že je má teď i Wales. Doufejme, že půjde vpřed a celá zem s ním. Když jsme oznámili kontrakt na sociálních sítích, tak doslova hořely," dodal Elliot.

Reklama

Související témata: