Hlavní obsah

Boxer Fury odmítl milióny. Mluvil a rozstříleli ho na kusy, řekl jeho strýc

Praha

V ringu budil pozornost, když si pustil ústa na špacír, také se děly divy. Jo, boxer Tyson Fury uměl na sebe přilákat pozornost. V dobrém i špatném. Ví to i jeho trenér a strýc zároveň Peter Fury, který trávil s bývalým světovým šampiónem těžké váhy hodně času. Nyní se přemožitel Vladimira Klička léčí z depresí, vzdal se titulů a na čas patrně zmizí z boxerské profesionální scény. Je vyšetřován pro užívání kokainu, čelí i obvinění z dopingu. „Moc se s ním nevidím, ale s jeho otcem jsem denně v kontaktu,“ řekl strýc pro boxingnewsonline.net.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Tyson Fury

Článek

„Dává vše do pořádku, je se svou ženou, dětmi. Pokud vím, začal s léčbou. Myslím, že pro zlepšení je potřeba čas, je těžké o tom hovořit, ale já si umím představit, že by mohl být za pár měsíců v pořádku," věří Peter Fury.

Loni v listopadu Fury překvapivě porazil v Německu Vladimira Klička. O historický zápis bylo postaráno. Místo toho, aby Brit užíval sportovní slávy, postupně odvolal dvě odvety. Na povrch se dostala jeho kontroverzní prohlášení o ženách, homosexuálech. Před třemi týdny přiznal užívání kokainu, alkohol, absenci tréninku. K.O. do vlastních řad, které vyústilo v to, že Fury přišel o tituly. Co bude dále, se uvidí.

„Vítězství světového titulu, to byl pro mě jeden největších vrcholů života. Vidíte mladého člověka tvrdě trénovat, věříte mu," vzpomíná rodinný trenér.

Titul byla krása, zbytek je o penězích

Titul = oslavy. „Byl to zmatek, abych byl upřímný. Druhý den ráno mi Tyson poděkoval, objali jsme se, nejšťastnější období života. Zbytek toho je na h..... Je to prostě o penězích," přiznává trenér Fury.

Postupem času vznikl podle Furyho „hon na čarodějnice." Synovec si podle strýce zaslouží více respektu. „Co budu říkat o této zemi, každý mluví o svobodě projevu, ale nemáme ji, ne? Mladý muž otevřeně mluví o své víře a je rozstřílen na kusy. Tyson nemá špatnou kost v těle."

Strýc připouští, že osmadvacetiletý boxer neměl hlad po úspěchu. Pás světového šampióna měl už doma. „Neměl motivaci, neměl zájem. Měl svět u nohou, odmítl milióny liber, byl na vrcholu. Teď má své věci k řešení, doufejme, že se vzpamatuje," věří Peter Fury.

Reklama