Hlavní obsah

Sáblíková v dalším testu v Inzellu vyhrála patnáctistovku

Rychlobruslařka Martina Sáblíková si na dalších testovacích mezinárodních závodech v Inzellu připsala vítězství v závodě na 1500 metrů a třetí místo na kilometru. Na delší z obou tratí triumfovala v čase 1:56,46 s více než dvousekundovým náskokem na Polku Katarzynu Wozniakovou. Třetí místo obsadila další česká reprezentantka Nikol Zdráhalová v osobním rekordu 1:58,97. I ona za sebou nechala například domácí hvězdu Claudii Pechsteinovou, jež skončila pátá.

Foto: Pavel Lebeda pro Sport Invest Group

Martina Sáblíková

Článek

Na trati 1000 metrů Sáblíková zaostala časem 1,17,20 za osobním rekordem o 1,34 sekundy. Rychlejší byly jen vítězná Marrit Leenstraová z Nizozemska (1:16,53) a domácí Gabriele Hirschbichlerová. "Super kilák, až na ten start," komentovala Sáblíková na facebooku páteční výkon. V sobotu vedle patnáctistovky startovala i ve sprinterském závodě na 500 metrů a skončila pátá (40,17) o tři setiny před šestou Zdráhalovou.

Před týdnem trojnásobná olympijská vítězka potvrdila v Inzellu výbornou formu na trati 3000 metrů časem 4:00,64, kterým stanovila nový rekord bavorské dráhy.

Reklama