Hlavní obsah

Chicago - Cleveland 3:2Stav série 2:3Chicago Cubs odvrátili první mečbol baseballistů Clevelandu

Chicago
Aktualizováno

Baseballisté Clevelandu první mečbol ve Světové sérii nevyužili. V pátém finálovém utkání play off MLB podlehli na hřišti Chicaga Cubs 2:3 a neukončili 68 let dlouhé čekání na titul. Další příležitost budou mít v úterý na domácím hřišti.

Foto: Dennis Wierzbicki, Reuters

Nadhazovač Chicaga Jon Lester

Článek

Cubs, kteří získali titul naposledy dokonce v roce 1908, se zachránili ve hře po předchozích dvou porážkách na svém ikonickém stadiónu Wrigley Field.

Historie však stále hovoří proti chicagskému týmu, který má za sebou v minulosti již řadu hořkých zklamání. Nepříznivý stav 1:3 na zápasy dokázalo otočit pouze pět týmů. Naposledy se to povedlo Kansas City Royals před 31 lety. Ve venkovních zápasech číslo 6 a 7 dokonali obrat v roce 1979 Pittsburgh Pirates.

Nedělní utkání začal lépe Cleveland, který šel ve druhé směně do vedení 1:0 zásluhou homerunu Josého Ramíreze. Domácím se povedlo k radosti více než 41 tisíc diváků na stadionu nepříznivý stav otočit třemi body ve čtvrté směně, v níž nejprve zahrál homerun Kris Bryant a po dalších odpalech skórovali Anthony Rizzo a Ben Zobrist.

Hvězdný nadhazovač Cubs Jon Lester dovolil ještě snížit v šesté směně Franciscu Lindorovi. Jeho nástupci na kopci Carl Edwards a Aroldis Chapman už ve zbylých třech směnách těsně vedení proti pálkařům Clevelandu udrželi.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 5. zápas:
Chicago Cubs - Cleveland Indians 3:2 (stav série 2:3).

Reklama

Související témata: