Hlavní obsah

Slepička se jde porvat do klece. Bývalého sparťana zavítá podpořit i Řepka

Praha

V sobotu večer v Dobříši posune svůj sportovní svět o kus dále. Přitom nakoukne do úplně jiné dimenze. Bývalý fotbalista Liberce, Sparty a reprezentace Miroslav Slepička vkročí do klece jako bojovník. Rozhodl se, že vstoupí do MMA. Boj v kleci, který bývá pro nároky na úpolovou všestrannost přirovnáván k atletickému desetiboji. Premiéru svého někdejšího parťáka si nechce nechat ujít ani známý bouřlivák Tomáš Řepka.

Foto: Foto: Michal Hamršmíd

Miroslav Slepička jde do zápasu MMA. Jak obstojí bývalý český fotbalový reprezentant?

Článek

„Cítím se docela dobře, jsem připravený. Zatím jsem žádný zápas neměl, nevím co čekat, ale těším se. V hlavě se mi přehrávají různé varianty, ale nechám se překvapit. Že bych si ale přehrával černý scénář, tak to vůbec. Já si to chci užít, odevzdat maximum, doufám, že to dopadne dobře," řekl Sport.cz čtyřiatřicetiletý Slepička.

Fotbal a pěsti v kleci. Dva neporovnatelné sporty. Oktagon, pletivo a mezi dvěma kohouty rozhodčí. Jedna rána a může být konec, probuzení až v šatně. I to je možný scénář. „Silové vypětí a psychika, to je největší rozdíl mezi fotbalem a MMA. Je to úplně něco jiného. MMA je určitě těžší," přiznává rodák z Příbrami.

Slepička jen nemluví, jde to zkusit

„Z fotbalu je výborně fyzicky připravený a má to hlavní pro tento sport, pokoru a srdce. Nikdy do zápasu v MMA nemusel jít, je to přeci fotbalový reprezentant a hráč Sparty, ale na rozdíl od mnoha lidí, kteří o tom jen mluví, on se rozhodl, že když už tento sport trénuje, že si zkusí i zápas. A já jsem rád, že je to u nás, v GCF," je nadšený Michal Hamršmíd, promotér a jeden z nejlepších českých bojovníků let minulých.

V české lize odehrál Slepička 173 zápasů a vstřelil 32 gólů. Teď má jiný cíl, trefit úplně jiné „zařízení". A nebude na to sám, v hledišti čeká velkou podporu. „Tomáš Řepka slíbil, že přijede, Aleš Hruška z Příbrami, Tomáš Zápotočný z Ostravy, Honza Rezek, asi kluci od nás z Podlesí přijdou fandit. Kamarádi z fotbalu, ze školy, přijde hodně lidí," těší se ten, který balón vyměnil za dril v ringu a boxovací pytel.

Zájem o MMA se navýšil

Jeho jméno je pro MMA reklama. Někomu se to nemusí líbit, ale fotbalový reprezentant a mistr ligy je lákadlem. „Pro MMA to je skvělé! Vždy se o turnaje zajímá komunita lidí, pro něž jsou bojové sporty koníčkem, nebo se motají kolem, ale Míra vzbudil velký zájem o tento sport i mezi lidmi, které jinak bojové sporty nezajímají," je spokojený Hamršmíd, který nebere Slepičku jen jako mediální trofej, kterou vystaví do klece a tam zhasne.

„Šanci na vítězství určitě vidím, ale procenty to nedokážu odhadnout. Bude to pro oba bojovníky, Míru Slepičku i přerovského Tomáše Vránu, první zápas, rozhodovat bude určitě hodně faktorů. Zvláště, jak se dokážou vyrovnat s tlakem toho zápasu," ví ze zkušeností Hamršmíd.

Galavečer vypukne ve sportovní hale v Dobříši v sobotu v 18 hodin. Pokud nemáte zatím na večer plán, přijďte, fotbalisté do klece často nevstupují. Vstupenky můžete zakoupit i na místě.

Reklama

Související témata: