Hlavní obsah

Sáblíková vyráží do boje o jedenáctý triumf ve Světovém poháru

Veronika KramlováSport.czPrávo

Již za pár hodin se rozjede další ročník Světového poháru v rychlobruslení a na startu nebude chybět ani trojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková. Devětadvacetiletá úspěšná závodnice je sama zvědavá, jak se jí na úvod sezóny bude dařit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Článek

„Je to takové střídavé oblačno. Chvíli se mi jezdí na ledě dobře, chvíli je to zase horší,“ hlásila z čínského Charbinu na úvod telefonického rozhovoru Martina Sáblíková. Vliv na to má jistě i dlouhá cesta, kterou s týmem musela absolvovat, a zejména sedmihodinový časový posun. Zezačátku jsem se na trénincích opravdu necítila úplně nejlépe. Pomalinku se to začalo zlepšovat, ale pořád to ještě není ono,“ dodala s tím, že i led je pomalejší, než na který je z evropských hal zvyklá.

„Všichni ale máme stejné podmínky. Zatím po sobě všichni jen pokukujeme, jak to komu jede. Až pátek rozlouskne, jak na tom doopravdy jsme,“ řekla dále. Nervozitu však ještě necítí. „Ta teprve přijde až po rozlosování, až se dozvím, s kým pojedu. Žádná z mých velkých soupeřek tady nechybí.“ A cíle? „To v tuhle chvíli nedokážu říci, pojedu naplno, abych skončila co nejlépe,“ uzavřela desetinásobná celková vítězka Světového poháru.

Sáblíkovou čeká nabitý víkend. V pátek se představí na trati tři kilometry. V sobotu pojede jeden kilometr a týmovou soutěž spolu s Nikolou Zdráhalovou a buď Eliškou Dřímalovou, nebo Natálií Kerschbaummayr. V neděli pak absolvuje závod na tisíc pět set metrů. Mezi muži by se za český tým měl na startu objevit Sebastian Druszkiewicz.

Reklama