Hlavní obsah

Sáblíková při opakovaném startu málem upadla: Říkala jsem si, jestli vůbec dojedu do cíle

Praha/Charbin

Další skvělý start do sezóny má za sebou rychlobruslařka Martina Sáblíková. Devětadvacetiletá trojnásobná olympijská vítězka v úvodním závodě nového ročníku Světového poháru nenašla v čínském Charbinu přemožitelku na trati tři kilometry a raduje se z dalšího vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Článek

„Jsem strašně spokojená, že jsem vyhrála. Projev mé jízdy mě ale nenadchl,“ hlásila Sáblíková v telefonickém rozhovoru. Několikanásobná mistryně světa se na úvod sezóny prala hlavně s velkou nervozitou. „Závod byl pro mě hodně těžký. Nechala jsem se hodně vynervovat tím, že už zase začíná Světový pohár,“ prozradila.

Avšak problémů, které ji potkaly, bylo mnohem víc. „Před závodem mi to na ledě moc nešlo. K tomu jsem pak ještě udělala falešný start, a to mi také nepřidalo. Při opakovaném startu jsem navíc málem upadla. To už jsem si říkala, že to snad ani není možný, jestli vůbec dojedu do cíle,“ vyprávěla už se smíchem.

Kolo od kola se ale lepšila a svou největší soupeřku Nizozemku Ireen Wüstovou, s níž jela ve dvojici, nakonec s přehledem porazila. „Ireen jela technicky dobře. Ten led byl ale strašně těžký. Na všech závodnicích bylo vidět, že dvě tři kola před cílem jedou pomaleji. Mně se to nějakým způsobem povedlo udržet, a to rozhodlo,“ zdůraznila česká ledová královna. „Hodně mi také pomohl trenér svým povzbuzováním,“ dodala.

V sobotu by se pak desetinásobná celková vítězka SP měla představit v závodě na jeden kilometr a v družstvech. „Jsem hodně unavená. Ještě se musíme s trenérem pobavit, jestli ten kilák pojedu, protože je naplánován chvíli před týmovou soutěží,“ uzavřela s tím, že v neděli ji čeká ještě tisíc pět set metrů.

Reklama

Související témata: