Hlavní obsah

Konečný a Kraj se představí i v Magdeburgu

MAGDEBURG

Přední čeští profesionální boxeři Lukáš Konečný a Rudolf Kraj se o víkendu představí v ringu v německém Magdeburgu. V rámci tamního galevečera se utkají s Lotyšem Sandrisem Tomsonem respektive s Mirceou Telecanem z Rumunska.

Foto: archiv

Lukáš Konečný.

Článek

Pro oba budou zápasy především přípravou na vystoupení v pražské Sazka Areně, které je čeká 9. května. V Německu se představí i další dva čeští boxeři - Michal Bilak a Vladimír Fecko.

Konečný i Kraj měli původně boxovat s jinými soupeři, v tomto týdnu ale došlo ke změně. Kraj tak bude hájit svou neporazitelnost proti Telecanovi, Konečný nastoupí proti Tomsonovi. "Hlavní je, abychom se nezranili a nepřišli tak o pražský zápas," uvedli ve vzájemné shodě oba bývalí úspěšní amatérští boxeři.

Sedmadvacetiletý Konečný, který v březnu v Itálii inkasoval teprve druhou porážku z 31 zápasů v profesionálním ringu, bude i proto boxovat pouze čtyřkolový duel. "Lotyš není úplně slabý soupeř, ale měl bych bez problémů vyhrát. Momentálně se už ale soustředím na pražský zápas, takže na tenhle se zvlášť nepřipravuji," řekl Konečný.

Ústecký boxer se bojí zejména toho, aby si neobnovil zranění nosu. "Čtyři kola ale nejsou dlouhá doba. Nic by se nemělo stát," podotkl člen německé stáje SES Ulfa Steinfortha. Konečný bude netradičně boxovat i ve vyšší váhové kategorii. "Abych nemusel shazovat," vysvětlil.

Kraj se bojí nemoci

O rok staršího Kraje čeká v Magdeburgu šestý zápas po odchodu od amatérů a zatím má stoprocentní bilanci. Navíc vždy vyhrál před limitem. "Rád bych to ukončil stejně i nyní. Na začátku to zkusím, ale když to nepůjde, odboxuji klidně všechna kola," řekl Kraj.

Maximálně zatím v ringu vydržel do čtvrtého kola, sobotní zápas je vypsán na šest. "Telecan má odboxováno hodně zápasů a často prohrával. Podle bilance byl však často soupeřem boxerů se slušnými výsledky. Nebude špatný," přemítal Kraj.

Stříbrný medailista z olympiády v Sydney se momentálně více než zranění bojí případné nemoci. "Zdravotní problémy jsem měl vždy a už to asi jiné nebude. Horší by bylo, kdybych teď někde chytil nějakou chřipku nebo něco podobného. Jsou velké výkyvy v počasí, což mi nedělá moc dobře," uvedl mělnický boxer.

Reklama