Hlavní obsah

Chci vaše kuře, vzkázal Rus šampiónovi UFC. McGregor žádá podíl v miliardové organizaci

Praha

Velká prohlášení a emoce. I to je bojový sport, kde létají pěsti, občas jsou zlomené ruce a obličeje končí ve zbědovaném stavu. UFC není výjimkou. Trochu koření, aby rostla popularita a zájem diváků. Velký řečník Conor McGregor se o víkendu zapsal do historie, jako první vybojoval dva mistrovské tituly. V lehké váze porazil Američana Eddieho Alvareze v Madison Square Garden v New Yorku. Opojný pocit si nestačil ani vychutnat a už se na něj chystá další bijec ze světové velmoci. Je jím Rus Chabib Nurmagomedov, který to vidí jasně. „Chci bojovat s vaším kuřetem,“ citoval osmadvacetiletého zápasníka server independent.ie.

Foto: Adam Hunger, Reuters

McGregor slaví vítězství nad Alvarezem v souboji o titul v lehké váze.

Článek

Rus porazil o víkendu na UFC 205 Michaela Johnsona a drží si skvostnou bilanci. Od roku 2008 neprohrál, ve svém bojovém deníčku má už 24 výher.

On a McGregor se potkali v zázemí slavné haly v New Yorku. A nešlo o přátelské povídání, oddělit je musela ochranka. „Oba si na konec hašteření řekli stejnou větu: „Uvidíme se."

McGregor vyhrál a začal se těšit na přírůstek do rodiny, ale opět si přidal své. „Mám peníze, dva pásy, čekáme rodinu. Chcete, abych pokračoval? Chci být vlastníkem," vyslal informaci k majitelům organizace UFC. Ta má nyní hodnotu přes 4 miliardy dolarů a svůj podíl v ní mají herci, ale také třeba tenistky Serena Williamsová a Maria Šarapovová.

Tohle je zápas číslo jedna v lehké váze

Když vyhrál Nurmagomedov, ještě v kleci prohlásil. „Chci zůstat pokorný, ale musím mluvit, protože i vaši kluci moc mluví. Chápu to, je to bláznivá síla UFC, je to PR mašina," rozpovídal se do mikrofonu, za což se dočkal i bučení. Ale nepřestal.

„Tvůj kluk (Conor McGregor), byl na začátku roku využit jako kuře (v zápase s Natem Diazem, který Ir prohrál). Na konci roku on bojuje o titul, to je bláznivý. Irsko má jen šest miliónů lidí, Rusko 150 miliónů. Chci bojovat s tím vaším kuřetem. Tohle je zápas číslo jedna v lehké váze."

Reklama

Související témata: