Hlavní obsah

Novákovi se plní sen. Už má čtyřku pro rychlobruslařské družstvo

Veronika KramlováSport.czPrávo

Obrovské naděje vkládá Petr Novák do družstva rychlobruslařek. Český tým udělal velkou radost svému trenérovi o uplynulém víkendu při Světovém poháru v čínském Charbinu. Martina Sáblíková, Nikola Zdráhalová a Natálie Kerschbaummayr dojely v týmové soutěži šesté.

Foto: Profimedia.cz

Český tým rychlobruslařek ve složení Natálie Kerschbaummayr, Martina Sáblíková, Nikola Zdráhalová.

Článek

„Na závod družstev jsme vůbec neměli čas trénovat. O to víc jsem s výkonem holek a s šestým místem spokojený,“ prohlásil trenér české reprezentace Petr Novák s tím, že jeho snem je, aby se děvčata nominovala na mistrovství světa a hlavně na olympijské hry v roce 2018. Zatímco před pár lety kouči dělalo starosti, koho k české jedničce Martině Sáblíkové dát, nyní už má na výběr.

„Letos už to vypadá dobře. Máme čtyři závodnice. Vedle Martiny, která táhne čtyři z šesti kol, je tu Nikola Zdráhalová, na kterou zbývají ta dvě. A pak se za nimi musí udržet buď Eliška Dřímalová, nebo Natálie Kerschbaummayr,“ pochvaloval si. „Samozřejmě je to o tom, že Nikola se za Martinou udrží a ty dvě mladší mají ještě trochu problém s tempem a musí se na ně počkat. Avšak pracujeme na časech a obě holky se lepší.“

Jednou přivezou medaili

A tak Petr Novák po loňském sedmém místu z mistrovství světa začíná věřit tomu, že jednou český tým přiveze i medaili. „Nechceme se velkých závodů jen účastnit, budeme chtít i nějaký cenný kov,“ uzavřel úspěšný trenér. A jeho slova potvrdila i Martina Sáblíková.

„Vidím to také optimisticky. Na to, že jsme v Charbinu neměly čas ani potrénovat, nám týmový závod vyšel. Důležité bylo, že jsme se udržely pohromadě, že jsme s Nikolou Natálii neujely. Ukázalo se, že jsme schopné dojet spolu i na pomalém ledě. Je tu perspektiva, že se budeme dále zlepšovat,“ vysvětlovala devětadvacetiletá Sáblíková s tím, že i ona věří tomu, že jednou do své bohaté sbírky medailí z individuálních závodů přidá cenný kov z týmové soutěže.

„Trenér Novák před nás klade ty nejvyšší cíle, což je správné. Dnes ty smělé plány vypadají jako z říše snů, ale sny jsou od toho, aby se uskutečňovaly. Takže proč by nám to jednou nemohlo vyjít i na medaili,“ zasnila se několikanásobná mistryně světa.

Reklama

Související témata: