Hlavní obsah

Sáblíková si pochvaluje skvělé podmínky v Naganu. Naváže na čínský triumf?

Nagano

Rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou čeká o víkendu start ve druhém dílu seriálu Světového poháru v Naganu. V Japonsku se bude trojnásobná olympijská vítězka snažit hned v pátek navázat na triumf z čínského Charbinu v závodě na 3000 metrů.

Foto: Pavel Lebeda pro Sport Invest Group

Martina Sáblíková na archivním snímku.

Článek

"Proti podmínkám v Číně je to tady úplně jiné. Sotva jsem přišla do haly, byla jsem nadšená. Led je daleko rychlejší, není tu žádný smog a úplně jinak se tu dýchá. Hned první den po příletu jsme se šli dopoledne ven proběhnout a všechno bylo v pohodě. V Charbinu to vůbec kvůli smogu nešlo, tam jsme byli jen v hale a v hotelu," uvedla Sáblíková na svém webu.

Do Číny se přesunula s týmovými kolegyněmi v pondělí, od úterý trénuje v hale, ve které zatím startovala jen jednou. V březnu 2008 zde vyhrála pětku a byla čtvrtá na trojce na mistrovství světa na jednotlivých tratích.

Nizozemské soupeřky se vystřídají

"Hned po příjezdu se mi všechno vybavilo. Hala je pořád stejná, byla postavena na olympiádu 1998. Mají tu i olympijské muzeum. Bylo příjemné se sem po tak dlouhé době vrátit," řekla svěřenkyně trenéra Petra Nováka, která se v Naganu vedle závodu na 3000 metrů představí i na tratích 1000 a 1500 metrů a opět pojede také týmový závod.

Zatím se ale soustředí jen na úvodní trojku, ve které opět nastoupí v poslední rozjížďce. Jen místo Ireen Wüstové bude její soupeřkou jiná nizozemská rychlobruslařka Marije Jolingová, jež byla v Charbinu druhá.

"Najezdila jsem toho celkem dost a pocitově je to stoprocentně lepší. Petr (Novák - trenér) říkal, že je to dobré. Tak uvidíme. Bude to těžké, ale těším se. Určitě budu spokojena s pódiem," dodala a poukázala na svůj tradiční cíl.

Reklama