Hlavní obsah

Asijská mise splněna, hlásí spokojená Sáblíková

Praha/Nagano

"Asijská mise splněna," hlásila z japonského Nagana po dalším triumfu Martina Sáblíková. Devětadvacetiletá rychlobruslařka nenašla přemožitelku ani ve druhém dílu Světového poháru v závodě na tři tisíce metrů a se vstupem do nové sezóny je tak velice spokojená.

Foto: Sport.cz

Martina Sáblíková (uprostřed) po triumfu na 3000 m při SP v Naganu. Vlevo stříbrná Antoinette de Jongová z Nizozemska, vpravo bronzová Ruska Anna Jurakovová.

Článek

Skvělým časem 4:03, 57 vytvořila česká rychlobruslařka v Naganu rekord dráhy a zaznamenala už čtyřiačtyřicáté individuální vítězství ve Světovém poháru. „Byl to ale hodně těžký závod,“ přiznala Martina Sáblíková s tím, že Nizozemka Marije Jolingová, se kterou startovala ve dvojici, zvolila jinou taktiku než normálně.

„Jolingová to tady nerozjela tak jako obvykle. Závod jsem jela sama, prakticky jsem ji neviděla. Přibližně v polovině se na mě pokusila nastoupit, avšak trenér Petr Novák mě upozornil, že zrychluje, a tak jsem si to takticky pohlídala. Odjela jsem jí a nedala už jí žádnou šanci,“ líčila průběh na ledě trojnásobná olympijská vítězka.

Po dvou závodech SP na třech kilometrech má už šedesátibodový náskok na druhou v pořadí Antoinette de Jongovou z Nizozemska. Odpočinek si ale česká ledová královna ještě nedopřeje. V sobotu by se měla představit na trati jeden kilometr a v týmové soutěži.

„Trenér by chtěl, abych jela v sobotu ještě závod s hromadným startem. Rozjížďky jsou ale dvě hodiny před kilákem, tak uvidíme, jak se rozhodneme. Tři závody před nedělní patnáctistovkou by bylo už docela hardcore,“ uzavřela se smíchem několikanásobná mistryně světa.

Reklama