Hlavní obsah

Olympijský hrdina se vrací dřív, než čekal. Nešlo se na judo vykašlat, ví Krpálek

Praha

Poprvé od olympijského triumfu byl judista Lukáš Krpálek připravený nastoupit k zápasu, byť jen v pozici náhradníka při extraligovém finále jeho USK proti nakonec vítězným Vršovicím. Ale pauza, kterou si od juda dopřeje, nebude tak dlouhá, jak zamýšlel.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Vítěz ankety Judista roku Lukáš Krpálek.

Článek

Netáhlo vás to na tatami už při extralize?

Docela mě štvalo, že jsem tam nebyl. Trenér mě přemlouval, abych se pral, ale já věděl, že jsem toho od olympiády moc nenatrénoval, jen v posilovně. Samozřejmě by šance na výhru byla větší, ale věřil jsem, že to kluci zvládnou i beze mě. Nepředvedl bych hezký výkon.

Teď už se chystáte na přestup do nejtěžší kategorie?

Minulý týden jsem se vrátil z dovolené, teď se chci do toho obout a pořádně trénovat. V únoru bych rád startoval na nějakém větším závodě a to už chci být stoprocentně připravený a pokusit se o medaili.

Moc dlouhou pauzu od juda jste si tak po Riu nedopřál. Už se vám stýskalo?

Já už se chodil dvakrát týdně s klukama poprat, hodně mi to chybělo. Říkal jsem si po olympiádě, že bych si chtěl dát půl roku pauzu a nic nedělat, ale ono se nejde na judo z takové úrovně chvíli úplně vykašlat. Táhlo mě to minimálně do posilovny, zase mám obrovskou chuť si zkusit něco nového v té těžké váze.

Kolik teď vážíte?

Mám tak 113 kilo, což je super, snad to ještě půjde nahoru a při mistrovství světa v Budapešti bude větší váha i forma.

Aspoň se konečně přes Vánoce nebudete muset omezovat s jídlem…

Nechci jíst úplně všechno. Snažím se nabírat, zatím se to daří, občas si něco dám, ale nechci mít třeba mastné jídlo každý den.

Reklama

Související témata: