Hlavní obsah

McGregor by mohl po historickém zápisu přijít o titul mistra světa!

Londýn

Světová ikona MMA Conor McGregor může čelit ztrátě titulu v pérové váze, protože velmi pravděpodobně nebude zápasit až do května příštího roku. Irskému bojovníkovi, který před několika týdny vstoupil do dějin americké profesionální série UFC, hrozí, že Jose Aldo obdrží pás pro mistra světa místo něj. McGregor totiž neobhajoval svou pozici v pérové váze více jak 11 měsíců.

Foto: Adam Hunger, Reuters

McGregor slaví vítězství nad Alvarezem v souboji o titul v lehké váze.

Článek

Osmadvacetiletý Ir se před dvěma týdny stal prvním bojovníkem, jenž drží dva pásy mistra světa ve dvou různých váhových kategoriích zároveň. Vítězství nad Američanem Eddiem Alvarezem v Madison Square Garden tedy zapsalo McGregorovo jméno do historických análů.

Irovi se však stává osudným téměř roční doba, během níž neobhajoval mistrovský pás v pérové váze. A podle UFC by se měl titulu vzdát ve prospěch prozatímního šampióna Alda. Navíc je nepravděpodobné, že se v oktagonu objeví do příštího května, kdy se mu narodí první potomek.

McGregor se však žádného titulu vzdát nehodlá a s tímto rozhodnutím nesouhlasí. „Budou si muset sehnat armádu, aby se mi ho pokusili vzít," reagoval Ir po svém.

„Jeden bude tady, druhý támhle a já si budu vybírat, koho chci zničit dál," uzavřel debatu.

Reklama

Související témata: