Hlavní obsah

Erbanová po zdravotních problémech naskočí do SP

Astana/Praha

Seriál Světového poháru v rychlobruslení pokračuje od pátku v Astaně třetím závodem a poprvé se na start postaví i Karolína Erbanová. Čtyřiadvacetiletá sprinterka předchozí dva podniky ze zdravotních důvodů vynechala, nyní už je fit a v pátek se zapojí do bojů na trati 500 metrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Karolína Erbanová.

Článek

"Už se cítím lépe a jsem ráda, že můžu v Astaně závodit a naskočit do rozjeté sezóny," řekla Erbanová. Léčila se doma v Česku a bude se proto muset vyrovnat i s tréninkovou pauzou, protože se nemohla připravovat na ledě.

"Na rozdíl od ostatních to pro mě začne v pátek. Ve středu jsem si ale poprvé vyzkoušela led a bylo to fajn. Navíc na Astanu mám dobré vzpomínky, naposledy jsem tady byla třetí na mistrovství světa ve sprintu," připomněla Erbanová úspěch ze začátku března loňského roku.

Členka nizozemského týmu Afterpay po absenci na dvou závodech SP už nemůže myslet na výraznější prosazení v seriálu, vrcholem sezóny pro ni opět budou světové šampionáty: na jednotlivých tratích i sprinterský. "Na ty se ale musím nejdříve kvalifikovat," pousmála se.

Novinkou nadcházejících měsíců pro Erbanovou bude mistrovství Evropy, které nově nebude jen vícebojařské, ale své závody budou mít i sprinteři. "Už se na to těším. Je to premiéra a ještě k tomu se závod přesunul z Polska do Heerenveenu. Pojedeme tedy po Světovém poháru před Vánocemi už druhý závod v nové hale Thialf," poukázala Erbanová na fakt, že slavná aréna prošla v minulých měsících rekonstrukcí.

Reklama

Související témata: