Hlavní obsah

Vůbec mě nenapadlo, že bych i s bolavým kolenem mohla vyhrát, přiznala Sáblíková

Praha/Astana

„Jsem strašně moc ráda, že to takhle dopadlo,“ vyprávěla v telefonickém rozhovoru nadšeně Martina Sáblíková po třetím vítězství v této sezóně. Devětadvacetiletá rychlobruslařka na tříkilometrové trati nenašla přemožitelku ani s bolavým kolenem, které ji v posledních dnech trápí.

Foto: Profimedia.cz

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková na trati 3 000 m v kazašské Astaně.

Článek

V pořadí druhou Rusku Jurakovou porazila téměř o sekundu a svoji největší soupeřku ve Světovém poháru De Jongovou z Nizozemska o tři... „Největší obavy jsem měla ze startu. Naštěstí to ale nebylo tak hrozné, jak jsem si myslela. Poslední dvě kola jsem už ale protrpěla,“ přiznala česká ledová královna, které v trénincích poraněné pravé koleno dělalo při startu velké problémy.

A tak není divu, že si svého pětačtyřicátého individuálního triumfu o to více váží. „Před závodem jsem si rozhodně nedovedla představit, že bych vyhrála. Jsem opravdu strašně ráda. Led nebyl vůbec špatný, holky přede mnou jely výborně. Říkala jsem si, jak mi to asi půjde, že by bylo dobré, kdybych byla na bedně,“ líčila už se smíchem trojnásobná olympijská vítězka.

V sobotu jsou v kazašské Astaně na programu závody na jeden kilometr a týmová soutěž, v nichž Sáblíková pravidelně nastupovala. Tentokrát je ale vynechá, aby bolavé koleno pošetřila. O startu v nedělním závodě na tisíc pět set metrů se teprve poradí s trenérem. „Spíš to ale vidím tak, že nenastoupím ani v něm,“ uzavřela několikanásobná mistryně světa.

Reklama