Hlavní obsah

Krasobruslařka Mansourová čeká na české občanství a pokaždé se těší na řízky

Praha

Dostat se mezi deset nejlepších. To je přání tanečního páru Cortney Mansourová a Michal Češka před lednovým mistrovstvím Evropy, které se po osmnácti letech uskuteční v České republice.

Foto: Pavel Lebeda/sport-pics.cz

Taneční pár Cortney Mansourová a Michal Češka

Článek

Cortney Mansourová a Michal Češka spolu jezdí teprve čtvrtým rokem. Za tu dobu udělali velký pokrok a na soutěžích si vylepšují svá dosavadní maxima. Není tedy divu, že po předloňském šestnáctém a loňském třináctém místě na evropském šampionátu pomýšlejí na umístění v první desítce. „Určitě bychom se chtěli dostat mezi deset nejlepších. Nebudeme se tím ale nějak stresovat. Budeme se snažit zajet před domácím publikem co nejlépe a zároveň si to užít,“ prohlásil čtyřiadvacetiletý Michal Češka, který se svou kanadskou partnerkou trénuje převážně v americkém středisku Novi.

„Tak jeden, dva, tři měsíce za rok, když to sečteme, bydlíme tady v České republice. Je to hlavně kvůli tomu, aby zde Cortney strávila požadovaný počet dní a mohla tak získat naše občanství,“ vysvětloval rodák z Děčína s tím, že pokud se jim na březnovém mistrovství světa povede kvalifikovat na olympijské hry v roce 2018, budou tam moci jet pouze v případě, že bude mít Cortney české občanství.

Na něj však jednadvacetiletá Kanaďanka stále čeká. „Řešíme to s českými právníky. Teď to stojí na nějakém kroku. Ze zákona měli třicet dní na vyjádření, už to ale trvá čtyři měsíce a stále se nic neděje. Pevně věřím, že brzy dojde k nějakému posunu a vše se vyřeší,“ líčil problémy Češka.

O víkendu čeká svěřence trenéra Igora Špilbanda závod v Záhřebu. Na něm předvedou svůj nový volný tanec na hudbu z filmu Kmotr. „Já jsem mafián,“ prozradil Češka. „A já hraju jeho manželku,“ dodala Mansourová, která si Českou republiku velice oblíbila. „Líbí se mi tady. Pokaždé, když sem přijedu, dám si vaše úžasné jídlo - řízek,“ uzavřela se smíchem krasobruslařka.

Reklama