Hlavní obsah

Kuchařka Samková, komentátorka Hlaváčková. Sportovci i slavný Saudek si fotografování kalendáře užili

Praha

Snowboardistka Eva Samková jako kuchařka, tenistka Andrea Hlaváčková sportovní reportérkou a střelec Jan Sychra dřevorubcem. Slavný fotograf Saudek opět vytvořil kalendář, jehož hlavními postavami jsou sportovci Dukly.

Foto: Jan Saudek

Tenistka Andrea Hlaváčková.

Článek
Fotogalerie

Kalendář na rok 2017 je pokračováním toho letošního na téma Karty, který si objednala jedna bankovní společnost. Sportovci nafotili dvě fotografie, jednu s náčiním, které je pro jejich sport typické, a druhou v civilu, s něčím, co mají rádi. Z fotek z obou kalendářů pak budou příští rok vytvořeny opravdové hrací karty.

„Pro Duklu jsem nefotil poprvé, opět jsem to ale dělal s velkou radostí. Mají tam samé krásné lidi, takže se to fotilo samo,“ řekl na křtu kalendáře Jan Saudek. A stejného názoru byli i sami sportovci. „S panem Saudkem jsem fotila už podruhé. Zase to bylo na dvě tři zmáčknutí fotoaparátu a měli jsme hotovo. Žádné trápení, naopak mě to moc bavilo,“ prohlásila tenistka Andrea Hlaváčková, která je zvěčněna i jako sportovní komentátorka. „Až jednou ukončím kariéru, ráda bych se této profesi věnovala,“ prozradila s tím, že občas už komentuje pro BBC.

Radost z fotky má i dráhový cyklista Pavel Kelemen. „Fotil jsem poprvé. Předchozí kalendáře se mi velmi líbily. Teď jsem jeho součástí i já a jsem za to moc rád,“ prohlásil mistr Evropy v keirinu. V kalendáři je šestnáct sportovců, mezi nimi například skifař Ondřej Synek, atleti Zuzana Hejnová, Vítězslav Veselý, Jan Kudlička, nebo golfistka Klára Spilková. Snowboardistka Eva Samková si dokonce přinesla zástěru, aby se vyfotila jako kuchařka, neboť strašně ráda vaří. Střelec Jan Sychra zase miluje práci s dřevem, a tak si s sebou vzal motorovou pilu.

Reklama

Související témata: