Hlavní obsah

Joshua knokautoval Molinu a v dubnu se utká s Kličkem

Manchester

Britský boxer Anthony Joshua bez problémů obhájil titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizace IBF. V Manchesteru knokautoval ve třetím kole amerického vyzyvatele Érica Molinu. Jeho příštím soupeřem bude v dubnu v londýnském Wembley Ukrajinec Vladimir Kličko, který Britovu druhou úspěšnou obhajobu sledoval přímo v Manchesteru.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Anthony Joshua se raduje z vítězství.

Článek

Molina se proti domácímu favoritovi na nic nezmohl, od počátku byl v defenzivě a ve třetím kole skončil na zemi v rohu ringu po drtivém zásahu Joshuovy pravačky. Těsně před odpočítáním se zvedl, ale vzápětí se opět ocitl v nesnázích a ringový rozhodčí souboj ukončil.

Sedmadvacetiletý olympijský vítěz z Londýna 2012 Joshua vylepšil svoji bilanci v profesionálním ringu o 18. vítězství v 18. utkání. Všechny soupeře porazil k.o. Mistrovský titul získal letos v dubnu po vítězství nad Charlesem Martinem a v červnu pás udržel, když v sedmém kole knokautoval dalšího Američana Dominica Breazealea, přičemž teprve podruhé musel boxovat více než tři kola.

Bezprostředně po zápase v Manchesteru přímo v ringu oznámil vítězův promotér Eddie Hearn, že 29. dubna se uskuteční delší dobu očekávaný souboj Joshua - Kličko.

Čtyřiatřicetiletý Molina prohrál i svůj druhý souboj o titul, vloni jej porazil krajan Deontay Wilder v duelu o pás WBC.

Větší drama než hlavní duel večera nabídla v Manchesteru předchozí britská bitva těžké váhy mezi kontroverzním Dereckem Chisorou a Dillianem Whytem. Po dvanácti kolech plných ostrých výměn se z vítězství a zisku šance boxovat o titul WBC radoval Whyte.

Reklama