Hlavní obsah

Zraněné koleno? Bolest už je mnohem menší, hlásí Sáblíková

Veronika KramlováSport.czPrávo

Jen na pár dní přijela rychlobruslařka Martina Sáblíková domů do České republiky. Vánoce stráví s rodinou a v pondělí 26. prosince už zase vyrazí na soustředění do Itálie, kde bude trénovat na druhou půlku zatím velice úspěšné sezóny.

Martina Sáblíková mezi novinářiVideo: Sport.cz

 
Článek

Tři závody na tři kilometry a tři vítězství, k tomu ještě jedno na trati pět tisíc metrů. Taková je bilance Martiny Sáblíkové na letošních Světových pohárech, a to i s poraněným kolenem. Po posledním závodě v nizozemském Heerenveenu si devětadvacetiletá rychlobruslařka dopřála pár dní volna a léčila svou bolavou nohu.

„Koleno se pomalu zlepšuje. Každý den se mu věnujeme, chodím na masáže, a to mi hodně pomáhá. Věřím, že už brzy bude v pořádku. I na bruslích je ta bolest mnohem menší,“ prohlásila Sáblíková na středečním setkání s dětmi z kampaně Poznáte hvězdy zítřka?

V ohrožení by tak snad neměl být ani start na lednovém mistrovství Evropy. „Na šampionát se připravuju. Zatím ale nemohu trénovat rozjezdy, které jsou u pětistovky důležité, tak uvidíme. Vše bude záležet na koleni. Na rozhodnutí je zatím dost času, odjíždět bychom měli 2. ledna,“ řekla česká ledová královna, která se už moc těší na Vánoce v kruhu rodinném.

Dárky snad ještě přijdou

„V České republice budu jen do 26. prosince, poté zamíříme na soustředění do Itálie. Vánoční svátky si tak chci pořádně užít s rodinou. Letos po třech nebo čtyřech letech napadlo u nás ve Žďáru trochu sněhu. Takže, když jsem v úterý přijela, dýchla na mě vánoční atmosféra,“ přiznala s tím, že dárky už má z větší časti pořízené. „Nějaké jsem objednávala přes internet, tak snad ještě přijdou,“ dodala s úsměvem. K večeři bude mít trojnásobná olympijská vítězka kapra a z tradic dodrží pouštění lodiček.

A jak několikanásobná mistryně světa oslaví Silvestra? „Už asi tak deset let ho trávím s týmem. Čekáme do půlnoci, pak si symbolicky připijeme a ráno už zase vyrazíme na led,“ uzavřela.

Reklama