Hlavní obsah

Jsem blbec, zlobil se na sebe Březina. Útoky ze zadních pozic mu ale sedí

Ostrava

Zlobil se na sebe. Pád při trojitém axelu srazil Michala Březinu na osmou příčku po krátkém programu mistrovství Evropy v Ostravě. Ze hry o medaile sice šestadvacetiletý krasobruslař nevypadl, ale v sobotu večer (Březina jede ve 20.32) bude útočit ze zadních pozic.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Michal Březina při krátkém programu na ME v Ostravě.

Článek

Jak byste se ohodnotil za svůj krátký program?

Se začátkem jízdy jsem byl spokojený nadměrně, první dva skoky byly perfektní. Bohužel jen do toho axela. Nechtěl jsem udělat chybu a místo abych do něj vjel jako normálně, trošku víc jsem zabral a vymstilo se mi to.

Chyba byla tedy zapříčiněna přemotivovaností?

V tréninku šlo všechno v pohodě. V jízdě jsem byl asi už trochu unavený před tím axelem, tak jsem se snažil zabrat. V rozjížďce jsem ho přitom krásně skočil ze dvou kroků. Jsem blbec…

Jaká je osmá příčka výchozí pozice pro volnou jízdu?

Není zase tak špatná, útočit se dá i z desátého místa, což už předvedli jiní.

Osm bodů od medaile není úplně propastný rozdíl.

To se pořád ještě dá. Jak říká paní Žáková, led je kluzkej, bohužel dneska byl kluzkej pro mě… Ale určitě udělám všechno pro to, abych se dostal dopředu a nezůstal tam, kde jsem.

Vloni v Bratislavě jste hájil medaili, teď budete útočit zezadu.

O mně všichni říkají, že jezdím líp, když útočím zezadu.

Změníte svůj plán zařadit jen jeden čtverný skok?

Ne, určitě pojedu to, co mám zajeté, nebudeme riskovat přidávání čtverných skoků. Odjedu, co jsem natrénoval, a buď se to rozhodčím a lidem bude líbit, nebo ne.

Co s vámi dělá atmosféra v Ostravě?

Já si ji užíval, byla super, divákům musím poděkovat. Kdyby tam nebyli a neroztleskali mě, tak jsem do krokovky po tom axelu nedal až tolik energie, jako jsem dal.

Reklama

Související témata: