Hlavní obsah

Nejsme superhrdinové, ale lidé jako vy, říkaly krasobruslařské hvězdy dětem

Kravaře

Ještě dříve, než se hvězdy evropského krasobruslení rozloučily s Ostravou závěrečnou exhibicí, navštívily tři z nich Buly Arénu v Kravařích, kde se setkaly s nejmladšími nadějemi českého krasobruslení.

Krasobruslařské hvězdy na Vernerově akademiiVideo: CHDPcompany.com

 
Článek

Několik desítek dětí si nejprve zatrénovalo s bývalým německým krasobruslařem a trenérem Tomáše Vernera Michaelem Huthem, poté už mladí krasobruslaři a krasobruslařky nadšeně očekávali příjezd čerstvě pětinásobného mistra Evropy Španěla Javiera Fernándeze, Italky Caroline Kostnerové a ambasadora evropského šampionátu, který se od středy do neděle konal v Ostravě, Tomáše Vernera.

„Myslím, že je fantastické si šampionát takto zpříjemnit a setkat se s dětmi, které krasobruslení milují stejně, jako my. Svou přítomností je můžeme motivovat k tomu, aby byly ještě lepší a silnější," řekl mistr Evropy Fernández, jehož pohyby na ledě hltaly nejen děti na ledě, ale také plná tribuna v aréně.

„Bylo fantastické se s nimi potkat, zabruslit si a vůbec je vidět na ledě," radovala se jedenáctiletá krasobruslařka Kateřina. „Vidět své vzory naživo a zkusit si něco přímo s nimi, je pro tyhle děti to nejlepší," řekl Tomáš Verner, jenž před dvěma lety založil svou vlastní bruslařskou akademii, v níž učí děti od šesti let (viz video).

Jednou z nejoblíbenějších krasobruslařek v Evropě je bezesporu Italka Caroline Kostnerová. Také ona si s dětmi zabruslila a rozdávala přitom kromě rad i úsměvy. „Ukázali jsme jim, že nejsme žádní superhrdinové z televize, ale úplně obyčejní lidé, jako oni. I my jsme takto začínali. Když si budou věřit a budou na sobě pracovat, mohou to dotáhnout podobně daleko," řekla pětinásobná mistryně Evropy a mistryně světa z roku 2012.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články