Hlavní obsah

Nesprávná medaile rozesmála Sáblíkovou. Se stříbrem jsem spokojená, říká

Praha/Kangnung

Další medaili do už tak bohaté sbírky přidala Martina Sáblíková na světovém šampionátu v závodě na tři kilometry. Devětadvacetiletá rychlobruslařka v jihokorejském Kangnungu vybojovala stříbro, když na vítězku Ireen Wüstovou z Nizozemska ztratila šest desetin sekundy.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Martina Sábliková

Článek

„Jsem spokojená,“ hlásila po dalším úspěšném závodě Martina Sáblíková v rozhovoru pro Sport.cz a Právo. Devětadvacetiletá rychlobruslařka zajela na oválu, na němž se příští rok uskuteční zimní olympijské hry, čas 3:59,65 a vytvořila si tak letošní osobní maximum.

„Z času mám velkou radost. Před závodem by mě to vůbec nenapadlo. Když jsem viděla, jak jezdí ostatní holky rychle, říkala jsem si, že to tady bude těžké. Byl to ale super závod, jen je trošičku škoda, že to nestačilo. Zajela jsem tady svůj druhý nejrychlejší čas na nízko položené dráze, což je bezva,“ vyprávěla česká ledová královna.

Úsměvnou situaci zažila trojnásobná olympijská medailistka na stupních vítězů, když spolu s první Ireen Wüstovou obdržely jiné cenné kovy. „Dali nám medaile pro chlapy, kteří po nás jeli pět kilometrů. Tak jsme se s Ireen smály, že to vůbec není špatné, když jsme v mužském závodě byly na prvním a druhém místě,“ líčila se smíchem.

Teď už má však jedenáctinásobná celková vítězka Světového poháru medaili správnou a pomalu začíná střádat plány na sobotní závod na pět tisíc metrů, v němž bude obhajovat zlato. „Uvidím, jak se budu cítit. Nejspíš ale půjdu v pátek alespoň na chvíli ještě na led,“ uzavřela několikanásobná mistryně světa.

Reklama