Hlavní obsah

Ruský bizár! Týmy si během utkání úmyslně nastřílely dvacet vlastních gólů

Archangelsk

Velmi kuriózní průběh nabídl nedělní duel ruské Super Ligy v bandy, tedy sportu příbuzného s ledním hokejem. Zápas mezi celky Bajkal-Energija a Vodnik ve městě Archangelsk skončil 11:9. Všechny góly byly přitom vlastní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ruský skandál v bandyVideo: sntv

 
Článek

Kluby se ze skandálního utkání budou podle agentury AP zodpovídat před disciplinární komisí. „Budou čelit tvrdým opatřením," nechal se slyšet předseda svazu Boris Skrynnik.

Ještě 22 minut před koncem bylo utkání nerozhodné 0:0, jenže pak si dal hráč Vodniku Oleg Pivovarov v krátké době tři vlastní góly. Bajkal-Energija bleskově zareagovala a nasázela si do vlastní sítě devět branek.

Hlavní „kanonýr" duelu Pivovarov ale zaznamenal dalších osm vlastních gólů v posledních sedmi minutách.

Skrynnik obvinil tým Vodnik, že začal skandální „přestřelku" s úmyslem zajistit si lehčího soupeře pro play off. Bajkal-Energija, která už měla soupeře pro vyřazovací část jistého, se pak k ostudné podívané přidala prý „jen tak z legrace". Pokud by Vodnik vyhrál, narazil by v play off na úřadujícího šampióna ligy.

Incident připomněl počínání badmintonistek na OH v roce 2012, kde osm hráček z Jižní Koreje, Číny a Indonesie dělalo úmyslné chyby ve skupinových zápasech, aby si zamíchaly losem pro vyřazovací část. Všechny byly následně z her vyloučeny.

Reklama