Hlavní obsah

Český lev jde dobýt svět! Zničí Tkadlčík v USA siláky z celé planety?

Columbus/Praha

Další adrenalin se blíží, za pár hodin se mu může splnit sen. Strongman Jiří Tkadlčík si bouchne do narostlého hrudníku a bude nejsilnějším mužem světa do 105 kilo. Takový je scénář a plán v jeho hlavě. Ve čtvrtek v americkém Columbusu absolvoval vážení a v sobotu jde na plac. Boj s dalšími siláky a tunami železa. Bitva na prestižní akci Arnold Classic v Columbusu.

Foto: Facebook: Jiří Tkadlčík

Naváženo, Jiří Tkadlčík splnil limit 105 kilo. V sobotu jde závodit, porazí světové siláky?

Článek

Strongman Jiří Tkadlčík

„Soupeře už některé znám, přijeli například oba borci, kteří byli za mnou druzí v Austrálii a Africe, takže odveta bude určitě velká," napsal Sport.cz Tkadlčík.

Naváženo - 104 kilo. První část splněna. V pátek odpočinek a doplnění energie. „Na jídle už intenzivně pracuju. Odvodnění totiž zdaleka nebylo tak hrozné, jako obvykle. Zní to nadneseně, avšak z mé konstantní váhy 109 kilo stáhnout během týdne 4 kila tělo velmi unaví a může začít v nejdůležitější chvíli stávkovat, jsem proto rád, že se vše povedlo," je spokojený "Český lev".

Dva březnové závody série Arnold Classic v USA a v Austrálii, to je nejbližší Tkadlčíkův cíl. Loni zvítězil v Austrálii a v Africe, teď by rád sbírku rozšířil o Ameriku, to je nejprestižnější závod, ale také nejtěžší a s největší konkurencí.

„Na vážení jsem se okamžitě dal do řeči s Kanaďany, Afričany, Brity, vypadá to prozatím na přátelský závod, ale nechci předbíhat. Konkurenci už trošku znám a myslím, že to bude opravdu velká bitva o finále," odhaduje konkurenci Čech.

Už jen hodiny zbývají do startu závodu. Ten začíná v sobotu v patnáct hodin středoevropského času. „Už teď jsem šťastný, že jsem se rozhodl letět a přijmout výzvu, cítím se skvěle a doufám, že všem ukážu, kdo je Český lev a dovezu zlato," vzkázal domů český strongman.

Reklama