Hlavní obsah

Hříšník Tyson se chce vrátit do ringu. Má ale problém

Londýn/Praha

Myslí to opravdu vážně? Přichází po éře výstředností, alkoholu a drog boxer, který bude postrachem soupeřů v ringu? Bývalý profesionální mistr světa v těžké váze Tyson Fury na twitteru oznámil, že se v květnu postaví mezi provazy. Dokonce přidal i datum. Vrátí se bývalý král, který ale nemá licenci za doping?

Foto: Profimedia.cz

Boxer Tyson Fury před jednou odvetou s Kličkem. Nedošlo na ní.

Článek

"Mimořádná zpráva. Vracím se. Třináctého května, na soupeři se pracuje. Čekejte na novinky," napsal Angličan na twitteru.

Generální sekretář britské boxerské federace Robert Smith prohlásil, že ho Furyho oznámení překvapilo. "Ani zdaleka se neblížíme tomu, že bychom uvažovali o tom, že mu vrátíme licenci," řekl Smith agentuře AP. "Je řada problémů, dobře zdokumentovaných, které musí být v jeho nejlepším zájmu vyřešeny, a zatím jsme s ním vůbec nebyli v kontaktu," dodal.

Na podzim roku 2015 porazil Fury Vladimira Klička a vyletěl mezi top elitu. Paradoxně se ocitl v bodě, kde začal i jeho sešup. Odložené odvety s Kličkem, veřejné eskapády, kotrmelce. Zbyla jen kocovina. Po měsících přiznal, že má psychické problémy. Deprese jako následek života, kde nechyběl alkohol i kokain.

"Momentálně nejsem schopný obhajovat tituly světového šampióna, proto jsem se rozhodl k těžkému a emotivnímu rozhodnutí. Oficiálně se vzdávám mistrovských pásů organizací WBA a WBO. Mám před sebou další těžkou výzvu, ale jsem přesvědčený, že ji zvládnu. Adeptům na uvolněné tituly přeji jen to nejlepší," citovala agentura DPA Furyho před pěti měsíci.

V lednu vyslal Fury do světa zprávu, že se s ním má opět počítat. „Pás lze vyhrát a ztratit pouze v ringu. Já jsem ho neztratil v ringu, i nadále ho budu pyšně držet," napsal na svůj twitter Angličan.

Vrátit se Fury může chtít, ale není to jen o něm, o jeho rozhodnutí. V únoru 2015 měl pozitivní test na nandrolon. Tuto zprávu oznámila britská antidopingová agentura. Před ní měl bývalý šampión předstoupit. Nestalo se a do vyřešení této záležitosti mu byla pozastavena licence. A bez ní zápas nebude.

Reklama

Související témata: