Hlavní obsah

Mayweather se rozhodl přijmout McGregorovu výzvu

Bývalý mistr světa v boxu Američan Floyd Mayweather se rok a půl po konci kariéry rozhodl vrátit a hodlá se utkat se šampiónem ve smíšených bojových uměních Irem Conorem McGregorem. Navrhl, aby k dlouho diskutovanému zápasu, který má být velmi lukrativní, nastoupili v červnu.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Floyd Mayweather, ilustrační foto.

Článek

"Vracím se kvůli jedinému člověku a tím je Conor McGregor. Není třeba ztrácet čas. Musíme to udělat, ať je to rychle. Pojďme do toho v červnu," řekl Mayweather britským médiím před sobotní návštěvou Prahy, kde měl být čestným hostem boxerského galavečera, ale nakonec dorazil až na následný večírek.

Mayweather se předloni rozloučil s ringem 49. vítězstvím ve stejném počtu zápasů. Během kariéry byl světovým šampiónem v pěti různých kategoriích, naposledy boxoval ve welterové váze.

Své úspěchy dokázal náležitě zpeněžit a vysloužil si díky tomu přezdívku Money (Peníze). Za předloňský "zápas století", v němž v Las Vegas porazil Filipínce Mannyho Pacquiaa, vydělal 220 milionů dolarů. Jednu dobu vévodil i žebříčku nejlépe vydělávajících sportovců světa.

McGregor, který je asi největší hvězdou smíšených bojových umění, ho vyzývá k souboji už dlouho. Mayweather požaduje za zápas 100 milionů dolarů. Oba slavní bojovníci se budou muset dohodnout nejen na finančních podmínkách, ale také na tom, v jakém odvětví se utkají. Podle Mayweathera to bude box.

"Vyzval on mě. A když mě vyzval, bude to podle mých pravidel. Vždycky box," uvedl čtyřicetiletý Američan.

Reklama