Hlavní obsah

Pětibojař Svoboda změnil trenéra, bude ho připravovat Capalini

Praha

Moderní pětiboj David Svoboda po deseti letech mění trenéra. Jednatřicetiletý olympijský vítěz z Londýna 2012 přešel ze skupiny reprezentačního kouče Jakuba Kučery do minitýmu Libora Capaliniho, bronzového medailisty z her v Aténách v roce 2004.

Foto: Filip Komorous

David Svoboda

Článek

"S Jakubem jsme trénovali deset let, což je dlouhá doba. Chtěl jsem ještě chytit čerstvý vítr a nový impulz před tím, než s pětibojem skončím," uvedl Svoboda v tiskové zprávě.

Pro změnu se definitivně rozhodl po prvním závodě letošní sezony Světového poháru v Los Angeles, kde skončil čtrnáctý. "Poprosil jsem Libora Capaliniho, jestli by se nestal mým osobním trenérem. Libor mi sice řekl, že si myslí, že ho nepotřebuju, ale že mi bude k dispozici v maximálním rozsahu, v jakém mi bude schopný pomoct," řekl Svoboda.

Kučera vzal Svobodovo rozhodnutí v klidu. "Už po minulé sezoně jsme se s Davidem bavili o tom, že chce být hodně samostatný. Oba jsme cítili, že některé věci nejsou úplně dobře. Tohle je jen výsledek, na kterém jsme se dohodli, a věřím, že pro celý český tým to bude krok správným směrem," uvedl Kučera. "Dělal jsem si legraci, že už spolu chodíme dlouho," dodal s úsměvem Svoboda.

Reklama