Hlavní obsah

Američtí baseballisté poprvé vyhráli World Baseball Classic

Los Angeles

Američtí baseballisté poprvé vyhráli prestižní World Baseball Classic. Ve finále čtvrtého ročníku turnaje, kterého se účastní rovněž hráči zámořské MLB, porazili v Los Angeles Portoriko vysoko 8:0.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Americký nadhazovač Marcus Stroman ve čtvrté směně utkání proti Portoriku.

Článek

Hrdinou finále se na hřišti Dodgers stal před 51 565 fanoušky nadhazovač Marcus Stroman. Hráč Toronta Blue Jays nepovolil šest směn skórovat nebezpečným pálkařům Portorika, kteří v předchozích osmi zápasech získali 55 bodů.

Američany dostal do vedení druhý metař Ian Kinsler dvoubodovým homerunem ve třetí směně. Další dva body přidal tým USA o dvě směny později a definitivně rozhodl díky odpalu Brandona Crawforda třemi body v sedmé směně.

Portoričané prohráli ve finále World Baseball Classic podruhé za sebou a znovu nezískali v rozhodujícím duelu ani bod. V roce 2013 podlehli Dominikánské republice 0:3. První dva ročníky ovládli Japonci, kteří letos prohráli v semifinále s USA.

Čeští baseballisté hráli loni kvalifikaci WBC v Mexiku. S domácím týmem prohráli těsně, porazili jasně Německo a vypadli po prohře s Nikaraguou.

Další ročník World Baseball Classic se nejspíše uskuteční za čtyři roky. O rok dříve se baseball znovu představí v olympijském programu na hrách v Tokiu.

Baseballový turnaj World Baseball Classic 2017 - finále v Los Angeles:
USA - Portoriko 8:0

Reklama