Hlavní obsah

Koukalová vybojuje na OH čtyři medaile, Češi celkem devět. Královnou bude Němka, tvrdí prognóza

Sezóna zimních sportů spěje k definitivnímu konci, mistři světa a vítězové světových pohárů jsou z velké většiny známí a necelý rok před startem her v Pchjongčchangu jsou z nich velcí adepti na zisk olympijských medailí. Sportovně-analytická společnost Gracenote Sports vydala aktualizovanou předpověď medailových zisků pro jednotlivé sportovce a země, která je i z českého pohledu velmi zajímavá.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Kolik medailí vybojuje Gabriela Koukalová na OH 2018?

Článek

V žebříčku zařadila společnost Českou republiku v hodnocení národů na dvanácté místo s virtuálním ziskem devíti medailí - z toho čtyř zlatých, tří stříbrných a dvou bronzových.

Největší přísun cenných kovů očekává od biatlonistky Gabriely Koukalové, jí Gracenote Sports přisoudila zlato ze sprintu na 7,5 km, stříbro ze stíhačky na 10 km, závodu s hromadným startem na 12,5 km a individuálního závod na 15 km.

Dvě zlata pak předpovídá rychlobruslařce Martině Sáblíkové z tratí na 5000 a 3000 metrů. Olympijskou vítězkou se má stát i mistryně světa Ester Ledecká, která má na snowboardu ovládnout paralelní obří slalom.

S bronzem počítá od biatlonisty Ondřeje Moravce (individuální závod na 20 km) a snowboardkrosařky Evy Samkové.

Největší hvězdou her v Jižní Koreji se má stát hlavní konkurentka Koukalové - Němka Laura Dahlmeierová. Ta má také ziskem pěti zlatých a jedné stříbrné přispět Německu k prvenství v žebříčku národů před Norskem a Spojenými státy.

„Dahlmeierová bude podle naší předpovědi s šesti medailemi, z toho pěti zlatými, v Pchjongčchangu nejúspěšnější ze všech účastníků. Stejnou sbírku si odvezla i z nedávného mistrovství světa," připomněl hlavní analytik Gracenote Sports Simon Gleave.

Ten také upřesnil, podle jaké metodiky se prognóza tvoří. „Využíváme data od poslední olympiády v Soči ze světových podniků. Výsledky z MS mají například větší váhu než ty ze Světových pohárů. Více jsou také ohodnoceny ty aktuálnější oproti těm dva tři roky starým," vysvětlil Gleave.

Kolik získá Gabriela Koukalová na OH 2018 medailí?
Šest
13,4 %
Pět
3,7 %
Čtyři
16,2 %
Tři
34,4 %
Dvě
19,4 %
Jednu
5,6 %
Žádnou
7,3 %
Celkem hlasovalo 3560 čtenářů.

Reklama

Související témata: