Hlavní obsah

Pětibojař Polívka byl v Káhiře 31., vynechal parkúr

Moderní pětibojař Ondřej Polívka obsadil v druhém závodu sezóny Světového poháru v Káhiře až 31. místo. O lepší výsledek ho připravilo zranění, kvůli kterému neabsolvoval parkúr, v němž tak skončil bez bodů.

Foto: CO

Moderní pětibojař Ondřej Polívka

Článek

Trenér Libor Capalini v tiskové zprávě uvedl, že Polívku ještě v přípravě před soutěží shodil vylosovaný kůň Charley dvakrát na zem. "Při druhém pádu Ondra pocítil bolest v noze. Jezdeckou část proto raději vynechal," dodal.

Po vyšetření u fyzioterapeuta dostal Polívka svolení, aby absolvoval kombinovanou disciplínu, a závod tedy dokončil. "Vypadá to, že noha je snad jen naražená," uvedl poté, co na trati závěrečné disciplíny vylepšil umístění o jednu pozici.

"S koněm jsme si vůbec nesedli," řekl k problémům na parkúru Polívka. "To se mi ještě během kariéry nikdy nestalo. Jezdeckých chyb jsem samozřejmě udělal spoustu, ale nikdy mě nepotkalo nic podobného. Ten kůň mě vyhazoval, ať jsem se pokusil o cokoliv," dodal pětibojař, jenž naopak před měsícem na SP v Los Angeles jezdeckou část vyhrál.

SP v moderním pětiboji v Káhiře:
Muži:
1. Tymoščenko (Ukr.) 1420
2. Prades (Fr.) 1408
3. Liebig (Něm.) 1407,
...31. Polívka (ČR) 1070.

Reklama

Související témata: