Hlavní obsah

Králem nejmenších stolů se stal v Ostravě Korbel

Premiérový ročník Světového festivalu minipingpongu, který se uskutečnil v Ostravě, vyhrál Petr Korbel z klubu TTC Ostrava. Triumf ve čtyřhře si připsali Adam Bakota, Pavel Klement z Frýdlantu nad Ostravicí. „Minimálně dva zápasy na cestě k vítězství byly docela náročné,“ přiznával jeden z ambasadorů festivalu Korbel.

Foto: ČAST – Jan Brychta

Světový festival v minipingpongu vyhrál v Ostravě Petr Korbel

Článek
Fotogalerie

Korbel vyhrál turnaj bez jediné prohry, v semifinále porazil současného reprezentačního trenéra mužů Jindřicha Panského 3:1 na sety a ve finále bývalého reprezentanta Josefa Plachého 3:2. Třetí příčku obsadil Daniel Unzeitig z Vratimova. Nejlepší ženou hlavního turnaje byla Hana Matějová z SK Frýdlant nad Ostravicí, která se probojovala do čtvrtfinále otevřeného turnaje.

Akce v ostravském Trojhalí, která se konala pod záštitou Mezinárodní federace stolního tenisu (ITTF) se zúčastnili přibližně pět stovek lidí, což českého olympionika potěšilo. „Zejména v pátek přišlo asi víc lidí, než jsme čekali, za co jsem rád. Snad si to užili. Jediné, co mě mrzí, byla zima v Trojhalí, ale s počasím holt nic neuděláme," řekl zkušení stolní tenista.

První ročník unikátního projektu České asociace stolního tenisu proti sobě postavil profesionální a amatérské hráče, do turnaje se totiž mohl přihlásit kdokoliv. Jednotlivci, profesionálové, amatérští hráči, široká veřejnost. Nechyběla ani reprezentantka Iveta Vacenovská nebo paralympijský vítěz Ivan Karabec. „Na začátku všeho byla myšlenka na propagační akci při příležitosti světového dne stolního tenisu, který se letos slavil 6. dubna," řekl místopředseda České asociace stolního tenisu Nikolas Endal.

Výsledky
Dvouhra: 1. Petr Korbel (TTC Ostrava), 2. Josef Plachý, 3. Daniel Unzeitig (SK Frýdlant).
Čtyřhra: 1. Adam Bakota, Pavel Klement (SK Frýdlant n. O.), 2. Jan Broskevič, Petr Staffin (TJ Sokol Děhylov, TJ Sokol Horní Lhota), 3. Patrik Čuri, Roman Leško (neregistrovaní).
Nejlepší žena: Hanka Matějová (SK Frýdlant n. O.)
Nejlepší hráč do 18 let: Tomáš Stempak (TJ Sokol Hrabůvka)
Nejmladší účastník: Michael Knapp (6 let)
Nejstarší účastník: Svatoslav Kendzior (78 let)

Reklama

Související témata: