Hlavní obsah

Hozená rukavice! Čech byl vybrán mezi elitu bojovníků

Praha

Jednou to přijít muselo. Malý krok pro světové MMA, velký pro české bojové umění a Michala Hořejšího. Bojovník pražského Penta Gymu v pátek nastoupí v Budapešti k zápasu v prestižní organizaci Bellator, což je druhá nejvýznamnější liga po UFC, kde se bojuje v kleci.

Foto: Archiv: Michal Hořejší

Michal Hořejší přijal velkou výzvu, bude bojovat v prestižní organizaci Bellator.

Článek

Český zápasník ve váze do 66 kilo se potká v oktagonu s Brianem Moorem z Irska. Ten trénuje v týmu SBG, který vychoval současnou největší hvězdu Conora McGregora, který koketuje s tím, že si střihne i box. Rád by vypnul neporaženého Floyda Mayweathera.

Hořejšího výtah dovezl vysoko, ale má před sebou velkou výzvu. Navíc neměl moc času na přípravu. Ladění formy trvá i čtvrt roku. On dostal pět dní, aby se připravil na soupeře. K tomu musí sundat sedm kilo, aby se dostal do limitu. Rychlý proces, který musí být také chytrý, jinak může v kleci pykat. Jenže když jste prvním Čechem v tak zvučné organizaci, chcete tohle vše podstoupit.

„Když jsem se tu zprávu dověděl, neváhal jsem. Vlastně jsem ani nevěřil, že si mě vyberou, protože ve hře bylo ještě několik dalších lidí. Normálně bych zápas bez pořádné přípravy nevzal, ale tohle se neodmítá. I kdyby mi řekli, že zápasím už zítra," je nadšený zástupce Penta Gymu Praha.

Zápas v Bellatoru by přijal proti komukoliv

Hořejší patří k české špičce ve váze do 66 kg a v kleci má bilanci 5 výher a 2 porážek. Nyní ho však čeká dosud nejtěžší test kariéry. Jeho soupeřem bude Ir Brian Moore (9 výher, 5 porážek). Specialista na boj na zemi trénuje v klubu SBG, domovské stáji superstar a šampióna Conora McGregora.

„O soupeři toho moc nevím, ale zápas v Bellatoru bych přijal proti komukoliv. Nemám co ztratit. On má slavnější jméno a počítá se s tím, že vyhraje. Já jsem narychlo sehnaná náhrada. To by na něj ale mohlo vytvořit tlak a hrát v můj prospěch," myslí si zápasník s přezdívkou „Prší".

Bellator od roku 2008 uspořádal 176 turnajů a je co se týče prestiže je světovou dvojkou za slavnou UFC, kde se už představili celkem tři Češi. Prvním byl Karlos Vémola, následoval Viktor Pešta a momentálně hájí české barvy v Top lize Lucie Pudilová.

„V UFC se dobře uživí prakticky jen úzká špička těch nejlepších. Já ale vzal zápas, aniž bych věděl, kolik za něj dostanu. Důležitější pro mě je, že bych v případě výhry mohl dostat stálou smlouvu a tím by se mi otevřely úplně jiné možnosti," věří Hořejší hozené rukavici. Možná životní.

Reklama

Související témata: