Hlavní obsah

Blíží se bitva o Evropu a svět. České boxery přijedou prověřit rohovníci z Rakouska

Praha

Tvrdě makají a teď se mohou ukázat. Čeští boxeři se v sobotu od šesti hodin večer postaví v pražském ringu v hale TJ Spoje výběru Rakouska. Zápas pro ně bude přípravou na červnové mistrovství Evropy. „Rakouský tým je relativně silný a kluci to nebudou mít jednoduché. Ale je to jedna z mála možností, kdy se česká reprezentace představí před domácím publikem," láká fanoušky do hlediště Michal Soukup, který nově připravuje část národního týmu.

Foto: archiv BigBoard Praha

Česká boxerská reprezentace nastoupí v sobotu do ringu proti výběru Rakouska.

Článek

Mistrovství Evropy nabralo na prestiži, protože je letos zároveň kvalifikací na podzimní mistrovství světa. Tam Evropa získá pouze osm míst, přestože se šampionát uskuteční v německém Hamburku. Čeští rohovníci tak mají o lákadlo postaráno. Kvůli prestiži, fanouškům a třeba i tomu, že ještě loni boxovali v bundeslize v barvách pražského BigBoardu.

„Po loňské účasti našeho oddílu v bundeslize, jsme se letos rozhodli podpořit českou reprezentaci. Naplánovali jsme proto několik mezistátních utkání, abychom do Prahy znovu přilákali evropskou boxerskou špičku a pomohli tak nejlepším českým boxerům s jejich přípravou na nadcházející mistrovství Evropy a světa," doplňuje Dušan Palcr, majitel klubu BC BigBoard Praha.

Chládek chce do Tokia

Proti Rakousku půjde do ringu i nejúspěšnější český boxer Zdeněk Chládek, který se utká s nadějným Rakušanem Marcelem Rumplerem. „Od konce minulého roku se připravuji v Pražském rohovníku pod vedením Michala Soukupa a máme jasný cíl, kterým je nominace do Tokia," říká Chládek, který okusil atmosféru olympijských her v Londýně před 5 lety.

„Moc se na zápas těším. Není mnoho příležitostí představit se před pražským publikem navíc v národním dresu, což je pro mě pokaždé velkou ctí a věřím, že fanoušci vytvoří celému našemu týmu opravdu domácí prostředí," věřil Chládek.

Po duelu s Rakouskem by se měli čeští boxeři ukázat doma v ringu i proti evropské špičce. „Finišujeme s přípravou galavečera, na kterém chceme domácím fanouškům představit ten nejlepší světový box. Praha bude ve druhé polovičce roku hostit zápas výběru Evropy proti Kubě," odhaluje plány Ladislav Kutil, šéf BC BigBoard Praha, bývalý úspěšný český reprezentant a několikanásobný mistr ČR v boxu.

Reklama

Související témata: