Hlavní obsah

Kejval podepsal přihlášku na olympiádu do Pchjongčchangu

V přítomnosti olympijských vítězek Evy Samkové a Martiny Sáblíkové dnes předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval podepsal přihlášku na zimní hry v Pchjongčchangu 2018. Prezident republiky Miloš Zeman připojil při slavnostním aktu v Rudolfově galerii na Pražském hradě podpis k průvodnímu dopisu, který obdrží šéf Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Prezident České republiky Miloš Zeman (vlevo) a předseda ČOV Jiří Kejval podepsali na Pražském hradě přihlášku na zimní hry v Pchjongčchangu 2018.

Článek

Oba dokumenty jsou podmínkou k účasti českých sportovců a musejí být doručeny do sídla Mezinárodního olympijského výboru v Lausanne do 9. května. Zimní hry se v Koreji uskuteční od 9. do 25. února 2018.

"Přeju vám zdraví, pohodu, úspěch, a pokud úspěch nebude, i nadále životní optimismus. Ať se vám daří," popřál prezident sportovcům.

Slavnostního ceremoniálu se vedle snowboardcrossařky Samkové a rychlobruslařky Sáblíkové zúčastnili i další možní účastníci her, například skokan na lyžích Jan Matura, skikrosařky Nikol Kučerová a Andrea Zemanová, sdruženář Tomáš Portyk či sáňkaři. Nechyběla ministryně školství mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová a pozvání přijal i korejský velvyslanec v Česku.

"Všichni doufáme, že navážeme na skvělou tradici z posledních olympiád a přivezeme domů další vzácné kovy. Výsledky našich sportovců z uplynulé sezóny nás k tomu opravňují," řekl Kejval v projevu krátce před podpisem přihlášky.

Před třemi lety v Soči startovalo 88 českých sportovců, kteří vybojovali rekordních osm cenných kovů. O dvě zlaté medaile se postaraly Samková a Sáblíková.

Reklama

Související témata: