Hlavní obsah

Direkt jako od Klička! Rozhodčího brutálně sestřelili

Toulouse/Praha

Prásk. To byla rána. Kdyby taková padla v ringu, fanoušci by šíleli. Jenže tohle byl zápas francouzského ragbyového poháru a pěstí dostal rozhodčí Benjamin Casty od jednoho z hráčů týmu Saint-Esteve. Sudí skončil v nemocnici se zraněním lícní kosti a čelistí. Hráči hrozí doživotní trest zastavení činnosti.

Hráč ragby sestřelil rozhodčího jednou ranou

 
Článek

Skandál je na světě. Ragby je považováno sice za tvrdý sport, takové napadení však nebylo k vidění hodně dlouho. Hráč ve francouzském poháru projde kolem rozhodčího, který gestem potvrzuje svůj verdikt. Ten se ragbistovi zjevně nelíbí, otočí se na arbitra a pěstí ho posílá k zemi. Je z toho dokonalé k.o. Když na hrubiána vystartují hráči konkurenčního Toulouse, schytají pár ran také. Bez milosti.

Mluví se o tom, že zmíněný útočník dostane doživotní zákaz startů v ragby, rozhodčí po incidentu totiž skončil v nemocnici. Prezident klubu, jehož hráč sudího napadl, oznámil svou rezignaci. „Ten hráč neměl v zápase co dělat. Už byl jednou potrestán na čtyři utkání. Nechtěl jsem, aby hrál," svěřil se.

Rozhodčí Benjamin Casty, který je bratrem hvězdy týmu Catalan Dragons Remiho Castyho, byl odvezen do nedaleké nemocnice, kde byl ošetřen. A měl pořádnou kliku, podle všech vyšetření nemá zlomenou čelist. To ale nic nemění na tom, že se volá po přísném potrestání útočníka doživotním zákazem startu. Disciplinární komise vše bude řešit ve středu.

Reklama

Související témata: