Hlavní obsah

Kličko bude chtít odvetu. Neskončí, myslí si Joshua

Nový boxerský mistr světa těžké váhy Anthony Joshua plánuje odvetu s Vladimirem Kličkem, kterého v sobotu v Londýně porazil v souboji o mistrovské pásy organizací IBF, WBA a IBO. Zatímco řada médií už Klička odepsala, sám Joshua si myslí, že se jednačtyřicetiletý slavný Ukrajinec do ringu ještě vrátí.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Anthony Joshua a Vladimir Kličko na stadiónu ve Wembley.

Článek

Smlouva o zápasu ve Wembley obsahovala klauzuli o možné odvetě, pokud si ji poražený boxer vyžádá. Kličko nicméně hned po porážce rozhodnutí odložil. "Dejte mi pár dní nebo týdnů, musím si vše zanalyzovat a dát se do pořádku," řekl Kličko, který prohrál technickým K.O. v 11. kole.

V 69. profesionálním duelu utrpěl Kličko pátou porážku a podle mnohých tím jeho kariéra skončila. Joshua si však myslí, že Kličko nakonec k odvetě nastoupí.

"Bude chtít znovu bojovat, i když lidé kolem něj mohou být proti. Já sám bych odvetu určitě uvítal, protože podle toho, jak vypadal náš sobotní zápas, by zase byla skvělá," řekl novinářům sedmadvacetiletý britský boxer.

Pokud by Kličko odvetu odmítl, mohl by Joshua nastoupit proti krajanovi Tysonu Furymu. Někdejší mistr světa však zatím má pozastavenou platnost licence kvůli dopingovému nálezu.

Reklama

Související témata: