Hlavní obsah

Joshua? Porazil jen starého chlápka. Já ho zničím i s jednou rukou za zády, chvástá se Fury

Londýn/Praha

Britské sportovní fanoušky nadchl sobotní triumf boxerského hrdiny Anthonyho Joshuy, jenž v parádním duelu o světového krále těžké váhy poslal legendárního Vladimira Klička do provazů. Jeho prostořeký krajan a možný příští sok Tyson Fury si je však jistý, že by s Joshuou neměl moc práce. „Porazil bych ho i s jednou rukou za zády,“ chvástal se v rozhovoru pro Sky Sports.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Kde jsi, Fury? řval Anthony Joshua z ringu ve Wembley.

Článek

„Kde jsi, Fury?" volal ve vítězné euforii z ringu ve Wembley před 90 tisíci fanoušky Joshua, jehož krajan před sobotní bitvou s Kličkem na sociálních sítích zesměšňoval.

Fury se nenechal popichovat dlouho. „Jsem si jistý, že můžu porazit Joshuu s jednou rukou přivázanou za zády. Ani nebudu potřebovat rozcvičku, jestli chce dostat nakládačku. Byl jsem mimo ring stejně dlouho jako Kličko. Rozdíl ale je, že mně není 41, ale 28," srovnával bývalý šampión těžké váhy, který se rovněž po souboji s Kličkem stal před necelými dvěma roky králem těžké váhy.

Jenže k obhajobě pásů nenastoupil, tituly uvolnil a kvůli dopingovému nálezu má pozastavenou platnost licence. Pokud by však Kličko nevyužil šanci na odvetu, mohl by se Fury stát příštím Joshuovým soupeřem.

„AJ (Joshua) se parádně dostal zpátky do zápasu (s Kličkem). Je to ale jen napumpovaný vzpěrač, proti mně by Kličko nedal ani jeden z těch háků. AJ unikl z hrany života a smrti proti starému chlápkovi. Takže dobrý. Ale na rovinu, to já jsem světová jednička. Může být jen jeden král těžké váhy, a tím jsem já," pokračoval Fury.

I přes následná pohrdavá slova prý svému krajanovi fandil, protože si uvědomoval lukrativní potenciál, který by případný čistě britský duel o titul skýtal.

„Řval jsem na podporu AJ. Docela by mě zajímalo, kdyby ho v šestém kole (Joshua byl počítán a velmi blízko porážce) Kličko dodělal, co by teď lidé říkali. Já jsem ale řval a trhal jsem si vlasy - tedy těch pár, co mi zbývá. Protože jsem se bál, že bychom přišli o milióny," přiznal Fury.

Reklama

Související témata: