Hlavní obsah

Dvojnásobný olympijský vítěz ve střelbě nesmí střílet. Přišel o zbrojní pas

Dvojnásobný olympijský vítěz ve sportovní střelbě Australan Michael Diamond přišel na deset let o zbrojní pas. Soud mu ho odebral kvůli opilecké eskapádě z loňského května, kdy byl Diamond zadržen za řízení v opilosti a nebezpečné zacházení se zbraní pod vlivem alkoholu. Zlatý medailista v trapu z her v Atlantě 1996 a Sydney 2000 po incidentu nebyl nominován do Ria de Janeiro, kde se mohl představit již na sedmé olympiádě.

Foto: Profimedia.cz

Australský střelec Michael Diamond.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Diamond před rokem skončil na policii poté, co se pohádal s bratrem. Po nynějším rozhodnutí soudu mu nabídla pomoc australská střelecká federace. "Je to pro něj složité období. Musíme se věnovat výchově špičkových závodníků pro budoucnost, ale nesmíme se otočit zády k někomu, kdo v minulosti odvedl našemu sportu a naší zemi tak skvělé služby," uvedl mluvčí federace.

Diamond debutoval na hrách v Barceloně v roce 1992 a poté startoval na všech olympiádách až do Londýna 2012. V roce 2004 o účast v Aténách málem přišel kvůli hádce s přítelkyní, kterou udeřil a byl stíhán za ublížení na zdraví. Na čas přišel o zbrojní pas a nemohl startovat v nominačních závodech, nakonec ale dostal šanci kvalifikovat se na hry dodatečně.

Reklama

Související témata: