Hlavní obsah

Bobista se zlatem z olympiády byl nalezen mrtev

Tělo mrtvého bobisty Stevena Holcomba, olympijského vítěze a pětinásobného mistra světa v jízdě na bobech, bylo nalezeno v jeho pokoji v tréninkovém olympijském centru Američanů v Lake Placid. O smrti 37letého sportovce informoval národní olympijský výbor. Okolnosti úmrtí nejsou známy.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Americký bobista Steven Holcomb.

Článek

"Celá olympijská rodina je v šoku a zarmoucená neuvěřitelně tragickou ztrátou Stevena Holcomba," uvedl šéf olympijského výboru USA Scott Blackmun. "Byl to báječný sportovec a ještě lepší člověk," dodal.

Holcomb vybojoval olympijské zlato se čtyřbobem na hrách ve Vancouveru v roce 2010. O dva roky dříve se podrobil operaci očí kvůli degenerativnímu onemocnění rohovky, kvůli němuž postupně ztrácel zrak. V autobiografii vydané před pěti lety napsal, že kvůli potížím se zrakem trpěl depresemi a dokonce se neúspěšně pokusil o sebevraždu.

Startoval na třech olympiádách, v roce 2014 v Soči získal dvě bronzové medaile. V roce 2012 se rodák z Park City stal prvním americkým mistrem světa na dvojbobu, k tomu přidal i titul ve čtyřbobu a smíšených týmech. Čtyřikrát ovládl také Světový pohár. V uplynulé sezóně skončil v hodnocení seriálu dvojbobů druhý.

Reklama