Hlavní obsah

Předseda ČUS Jansta kvůli dotacím o rezignaci neuvažuje

Předseda České unie sportu Miroslav Jansta kvůli skandálu kolem rozdělování státních dotací pro sport o rezignaci neuvažuje. Sám si žádného pochybení není vědom. Policii prý vše vysvětlil, a proto na rozdíl od předsedy fotbalové asociace Miroslava Pelty a bývalé náměstky ministryně školství pro sport Simony Kratochvílové nebyl obviněn.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Předseda České unie sportu (ČUS) Miroslav Jansta.

Článek

Jansta byl mezi zadrženými, ale policie ho propustila. "Můžu říct, že policie se chovala korektně. I státní zástupce. Když jsem všechno, co chtěli vědět, vysvětlil, propustili mě. Chápu, že se mě na to ptali, ale jak jsem řekl: Nic jsem neprovedl. A jestli jsem uvažoval o rezignaci? Ne, není důvod," uvedl v rozhovoru pro server Neovlivní.cz.

Odpovídal na otázky související s penězi pro sport, ale konkrétnější o detailech vyšetřovaných případů být nesměl. "Všechno jsem vysvětlil, proto jsem také nebyl obviněný," řekl.

Stát prostřednictvím ministerstva školství posílá do sportu miliardy. Pelta a Kratochvílová jsou podezřelí, že se domlouvali na přípravě dotačních programů a rozdělování peněz ovlivňovali ve svůj prospěch nebo ve prospěch svých blízkých.

Reklama

Související témata: